Medische dramaserie ‘ER’ komt op 17 juli naar HBO Max

Komt ER naar HBO Max? Sinds deze medische dramaserie van Amazon Prime Video verwijderd is krijgen we deze vraag regelmatig, en nu hebben we er eindelijk duidelijkheid over gekregen. HBO Max heeft namelijk aangegeven dat de populaire serie op 17 juli 2022 naar de streamingdienst komt.

HBO Max eerder over ER: “Staat deze zomer op de planning”

In de Verenigde Staten kun je de medische dramaserie ER (1994-2009) al een tijdje online kijken bij HBO Max. Nederlandse fans konden echter langere tijd op geen enkele streamingdienst terecht. Eerder waren de seizoenen wel te streamen bij Amazon Prime Video, maar sinds zij dit verwijderd hebben waren alle ogen op HBO Max gericht. ER is namelijk ontwikkeld door de Warner Bros. Television Studios en HBO Max is de streamingdienst van dit bedrijf. Daarom was de verwachting al langere tijd dat de serie op het video on demand-platform zou verschijnen. En binnenkort gebeurt dat eindelijk.

Begin deze maand gaf HBO Max namelijk eindelijk al een deel van het verlossende antwoord. Een fan vroeg: “Hebben jullie enig idee wanneer ER op HBO Max komt?” Hierop antwoordde de streamingdienst: “ER staat deze zomer op de planning.” Een paar weken later werd hier als antwoord op een andere fanvraag aan toegevoegd: “Nee ER was nog niet beschikbaar, volgende maand pas :).” En nu hebben we ook een datum: 17 juli 2022. Vanaf dan kunnen we dus vanuit Nederland eindelijk weer van de serie genieten. Alle vijftien seizoenen worden direct op de streamingdienst gezet, dus dat wordt bingen!

ER op DVD kijken is ook nog steeds mogelijk

Kun je niet meer wachten tot het eindelijk zover is? Dan kun je ook altijd de DVD-box van de serie bestellen. Die is bijvoorbeeld hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl te vinden. Bij beide webwinkels vind je ook boxsets van andere grote series van Warner Bros. Television, waaronder Pretty Little LiarsThe SopranosGame of ThronesFriends en The Big Bang Theory. Deze series zijn echter wél allemaal ook al op HBO Max te streamen in Nederland.

Informatie over de serie

In ER volgen we de levens van de doctoren en verpleegsters in het County General Hospital in Chicago. We ontdekken de problemen en het lief en leed op de spoedeisende hulp van dit ziekenhuis.

TitelER
SoortSerie
Jaar1994-2009
Seizoenen15 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,8 uit 59.000 stemmen
MakerMichael Crichton
CastLaura Innes, Noah Wyle, Maura Tierney, Goran Visnjic, Anthony Edwards, Sherry Stringfield, Eriq La Salle, Alex Kingston, Paul McCrane

Synopsis: Warner Bros. Television

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.