‘Enola Holmes 2’ verschijnt volgende week al: dit is alles wat je moet weten

Fan van Enola Holmes? In 2020 wist het zusje van Sherlock Holmes heel Netflix te veroveren met haar eigen film en binnenkort is ze eindelijk terug op je scherm! Over een week verschijnt Enola Holmes 2 namelijk al bij de streaminggigant. In dit artikel vertellen we je alles wat je over deze film moet weten, van de releasedatum en het verhaal tot de personages.

Waar gaat ‘Enola Holmes 2’ over?

In 2020 kwam de eigenwijze Enola Holmes uit de gelijknamige boekenreeks van Nancy Springer tot leven in een sprankelende film die door kijkers en critici geprezen werd. Binnenkort is dit personage van Stranger Things-ster Millie Bobby Brown eindelijk terug! Na haar zoektocht naar haar moeder in de eerste film staat haar in het vervolg weer een heel ander avontuur te wachten.

In Enola Holmes 2 treedt de speurneus in de voetsporen van haar grote broer Sherlock en begint ze haar eigen detectivebureau. Haar eerst zaak is direct een pittige: een vermissingszaak die maar niet op te lossen lijkt. Als er dan ook nog eens een dodelijke samenzwering opdoemt, moet ze de hulp van Sherlock en haar andere vrienden wel inschakelen. Spannend! In een interview met Entertainment Weekly heeft regisseur Harry Bradbeer ook nog het volgende losgelaten over de film:

“Ik wilde dat dit verhaal grimmiger zou zijn. Ik wilde haar introduceren aan de arbeidersmeisjes in een arbeiderswereld. Het moest een compleet nieuwe wereld voor Enola worden, zodat ze meer uit haar comfortzone zou zijn.”
– Regisseur Harry Bradbeer

Wie zitten er in de cast van de film?

Enola Holmes zou Enola Holmes niet zijn als dit personage niet vertolkt werd door de getalenteerde Millie Bobby Brown, die je vooral zal kennen van haar rol als Eleven in Stranger Things. Zij is niet het enige castlid dat terugkeert: ook Henry Cavill (The Witcher), Helena Bonham Carter (The Crown), Louis Partridge (Pistol), Adeel Akhtar (The Big Sick) en Susan Wokoma (Truth Seekers) zijn weer van de partij.

Het klopt dat je wellicht een naam mist in dit rijtje. Sam Claflin, die in de eerste film nog de rol van broer Mycroft Holmes speelde, is er deze keer waarschijnlijk niet bij. Aan de andere kant maken er wel een aantal nieuwe acteurs hun opwachting, waaronder Sharon Duncan-Brewster, David Thewlis en Hannah Dodd.

Wanneer komt ‘Enola Holmes 2’ op Netflix?

Het aftellen kan beginnen! Op vrijdag 4 november 2022 wordt de film namelijk al toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Twee jaar na het verschijnen van het eerste deel komt het vervolg dus uit.

Midden in de nacht klaar gaan zitten heeft overigens geen zin; de film verschijnt in Nederland pas om 09:00 uur ‘s ochtends op de streamingdienst. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 4 november wordt, wordt de film dus in de hele wereld live gezet.

Is er al een trailer van ‘Enola Holmes 2’?

Jazeker! Onlangs heeft Netflix de eerste beelden ook eindelijk met ons gedeeld. Leuk om alvast te zien, dus bekijk ze hieronder.

Enola Holmes 2 | Officiële trailer: Deel 2 | Netflix

Veelgestelde vragen

 • Waar gaat ‘Enola Holmes 2’ over?

  Enola Holmes start in het vervolg op Enola Holmes haar eigen detectivebureau en stort zich op een vermissingszaak die verband lijkt te houden met een dodelijke samenzwering.

 • Wie zitten er in de cast van ‘Enola Holmes 2’?

  Oude en nieuwe gezichten komen samen voor Enola Holmes 2, waarin je uit het eerste deel onder meer Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter, Louis Partridge en Adeel Akhtar gaat terugzien.

 • Wanneer komt ‘Enola Holmes 2’ uit?

  Enola Holmes 2 verschijnt op vrijdag 4 november 2022 op Netflix. Om 09:00 uur ‘s ochtends wordt de film aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd.

 • Waar kun je ‘Enola Holmes 2’ online kijken?

  Enola Holmes 2 is vanaf 4 november 2022 uitsluitend op Netflix te zien. Het is een Netflix Original, dus deze film zal niet verschijnen op andere videodiensten als Disney+, HBO Max of Amazon Prime Video.


Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.