Blockbuster komt naar je thuisbioscoop: streamdatum ‘Dune: Part Two’ bekend

Een van de meest geanticipeerde films van dit jaar was toch wel Dune: Part Two. De tweede film over Paul Atreides verscheen enkele weken geleden op het witte doek, maar komt ook razendsnel naar je eigen thuisbioscoop. De blockbuster verschijnt namelijk aankomende maand al bij TVOD-streamingdiensten als Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘Dune: Part Two’ is in april al te streamen

Pas een kleine maand geleden was het eindelijk zover: na drie jaar geduld hebben konden we terugkeren naar Arrakis. Dat kan maar één ding betekenen: Dune: Part Two is in de bioscopen verschenen. Kijkers willen het vervolg op Dune massaal zien en de zalen stroomden dus vol voor de film met Timothée Chalamet, Austin Butler en Zendaya. En binnenkort arriveert de blockbuster ook al in je eigen thuisbioscoop.

Amazon Prime Video heeft ons laten weten dat zij hem al op maandag 15 april als huur- en koopfilm zullen toevoegen aan het aanbod. Ook bij andere TVOD-diensten als Pathé Thuis verwachten we hem op die datum. Prime Video laat het daar overigens niet bij zitten: ook andere grote bioscoopfilms als Bob Marley: One Love en Madame Web voegen ze al in de komende weken toe aan het aanbod. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke recente films je nog meer bij hen kunt huren en kopen in april.

FilmWeekdagDatum
Madame WebZaterdag30 maart 2024
Freelance (zonder aanvullende kosten)Zaterdag30 maart 2024
Dune: Part TwoMaandag15 april 2024
Bob Marley: One LoveMaandag15 april 2024
The Zone of InterestVrijdag19 april 2024

Dit is het verhaal van ‘Dune: Part Two’

Het verhaal van Paul Atreides wordt vervolgd in Dune: Part Two. In dit tweede deel sluit hij zich steeds meer aan bij de Fremen, de oorspronkelijke bewoners van de woestijnplaneet Arrakis. Samen zetten ze een opstand in gang tegen de onderdrukkende heerschappij van Huis Harkonnen, maar dit gaat allemaal nog niet van een leien dakje.

Net als in 2021 ging regisseur Denis Villeneuve aan de slag met Frank Herberts sciencefictionroman en levert dat een film op die jubelend ontvangen wordt. De cast bestaat uitsluitend uit grote namen als Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Austin Butler én Florence Pugh. Kijkers belonen het meesterwerkje met een 8,8 op IMDb en laten weten dat de film vooral op visueel gebied is om je vingers bij af te likken.

Trailer van de film

Dune: Part Two komt dus op maandag 15 april naar TVOD-streamingdiensten. Tot die tijd kijk je naar Dune op Pathé Thuis en HBO Max. Ook Dune 2 verwachten we bij de paarse streaminggigant, maar zij hebben hun online releasedatum nog niet vrijgegeven. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze website.


Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.