Heeft discovery+ bij Ziggo een eigen zender?

Netflix kijk je bij Ziggo op kanaal 150, Videoland is op 151 te bewonderen en NPO, Amazon Prime Video, Disney+ en Viaplay Xtra op 152, 153, 155 en 200. Kun je dan ook via één van de vaste zenders van Ziggo naar discovery+ kijken? Veel liefhebbers van de streamingdienst voor real-life entertainment vragen zich dat af. In dit artikel vind je antwoord op de vraag: heeft discovery+ een eigen zender bij Ziggo?

Geen aparte zender voor discovery+ bij Ziggo, maar wel via tv te kijken

Er is niet zoals Netflix op zender 150, Videoland op 151, NPO op 152, Amazon Prime Video op 153, Disney+ op 155 en Viaplay Xtra op 200 ook een eigen kanaal van discovery+ bij Ziggo, maar wel zijn er veel andere mogelijkheden om via de televisie naar discovery+ te kijken. In onze artikelen over discovery+ bij Ziggo en discovery+ op tv is meer informatie te lezen. Ook is het zenderoverzicht van Ziggo te vinden via de volgende pagina:

In dit overzicht vind je bijvoorbeeld terug dat een paar zenders van de streamingdienst wel bij Ziggo lineair te bekijken zijn. Zo is Discovery te zien op kanaal 17, TLC op kanaal 21, Investigation Discovery op kanaal 123, Discovery Science op 202, Animal Planet op 208, enzovoorts. Dit zijn allemaal kanalen die ook op de streamingdienst discovery+ te bewonderen zijn.

App voor Smart TV

Wel kun je, als je een Smart TV hebt, de beschikbare app op je televisie te downloaden. Zo hoef je dat niet via Ziggo te doen, maar kun je gewoon via je televisie de app besturen en alle programma’s op het video on demand-platform streamen. Side note: LG heeft (nog) geen app voor discovery+.

Met Chromecast of Apple TV naar discovery+ kijken

Behalve deze optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf discovery+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Met deze apparaatjes maak je van elke televisie in feite een slimme tv, waardoor je alles vanuit je eigen apparaat kunt besturen en afspelen op je televisie.