Discovery+ op tv: zo kun je via de televisie kijken

Het is heel eenvoudig om via je tv naar Discovery+ (eerder bekend als Dplay) te kijken. In dit artikel leggen we alle mogelijke opties uit om discovery+ op tv te kijken. Op deze manier kun je op groot scherm van het volledige discovery+ aanbod in Nederland genieten. De meestgebruikte methodes die we zullen bespreken om films en series op discovery+ via de televisie te streamen zijn de volgende:

Download de app voor Discovery+ op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie te kijken is om de discovery+ app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Mocht je televisie in de app store voor Nederland niet de app hebben om naar de films en series op discovery+ te kijken, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen. Momenteel is nog niets bekend over toekomstige mogelijkheden om via de decoder van KPN of Ziggo naar discovery+ te kijken.

Stream Discovery+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de discovery+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je tv te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om discovery+ via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Discovery+ in Nederland

Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om discovery+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de discovery+ website op, log in bij je account en begin met streamen.