Welke apps zijn er voor streamingdienst discovery+?

De fonkelnieuwe real-life entertainment streamingdienst discovery+ is gelanceerd in januari 2021 en het is tijd om de balans op te maken wat betreft streaming mogelijkheden tot op heden. Veel abonnees kijken namelijk het liefst op het grote scherm naar hun favoriete programma’s en exclusieve series en een app is daarvoor handig. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: is er een app voor discovery+ op mijn apparaat?

Discovery+ app om alle programma’s en series te kijken

Het liefst kijk je natuurlijk op het grote scherm naar al je favoriete programma’s en exclusieve series, maar dit is niet altijd in één klik mogelijk doordat streamingdiensten voor alle apparaten verschillende apps moeten bouwen. Toch zijn kijkers van discovery+ natuurlijk benieuwd of het net als bij andere video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland mogelijk is om met een app naar het aanbod van discovery+ te kijken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de apparaten die op dit moment een app beschikbaar hebben voor de streamingdienst in Nederland.

Apparaten met een app voor discovery+

Op het moment van schrijven laat discovery+ weten de onderstaande apparaten te ondersteunen. Overigens betekent het gemis van een specifieke app niet dat je niet via je apparaat naar de streamingdienst kunt kijken, maar hierover lees je later in het artikel meer.

Apple

  • Apple TV 4
  • iPhone 5 met iOS 11 of hoger
  • iPad 2 met iOS 11 of hoger
  • tvOS met tvOS 10 of hoger

Android

Smart TV en Connected Devices

LG TV

Helaas is er op dit moment nog geen app voor de LG TV beschikbaar. Hieronder vind je verdere mogelijkheden, waardoor je alsnog via je televisie naar discovery+ kunt kijken als er geen specifieke app voor je tv van Philips, Sony of ander merk beschikbaar is.

Discovery+ op tv kijken

Er zijn veel manieren om via de televisie naar discovery+ te kijken. In dit artikel focussen we op de beschikbaarheid van apps, maar in het artikel discovery+ op tv leggen we uit hoe iedereen (ongeacht het gemis van een app) via de televisie eenvoudig naar alle programma’s op de streamingdienst voor real-life entertainment kan kijken.

Mediaplayer als beste optie wanneer een app ontbreekt

Een Apple TV of Chromecast maakt het heel eenvoudig om een film of serie vanaf discovery+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Met deze apparaatjes maak je van elke televisie in feite een slimme tv, waardoor je alles vanuit je eigen apparaat kunt besturen en afspelen op je televisie.