Kun je discovery+ bij Ziggo kijken via een app op de TV?

Voor liefhebbers van real-life entertainment was het prachtig nieuws toen de nieuwe streamingdienst discovery+ werd gelanceerd in januari 2021. Nu zijn abonnees echter benieuwd wat de mogelijkheden zijn om op de televisie naar discovery+ te kijken als abonnee van TV-aanbieder Ziggo. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: kun je discovery+ bij Ziggo kijken via een app op de TV?

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

App voor discovery+ bij Ziggo op TV of decoder

Kijkers zijn vooral benieuwd of het mogelijk is om, net als bij andere streamingdiensten als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland, via een app op je televisie of kanaal op je decoder (het kastje van Ziggo bij je televisie) naar de programma’s en exclusieve series in het aanbod van discovery+ te kijken.

Lees hier op de website van Ziggo meer over streamen via deze provider 📺

Helaas is er op dit moment nog geen mogelijkheid om een app van discovery+ in je Ziggo omgeving te downloaden of om via je decoder te streamen. Dit kan overigens ook niet bij andere providers zoals KPN op dit moment. Wel zijn er veel andere mogelijkheden waar je direct gebruik van kunt maken.

Discovery+ kijken op TV

Er zijn veel manieren om via de televisie naar discovery+ te kijken. In dit artikel focussen we op de situatie voor Ziggo abonnees, maar in het artikel discovery+ op TV leggen we uit hoe iedereen (ongeacht de provider) via de televisie eenvoudig naar alle programma’s op de streamingdienst voor real-life entertainment kan kijken.

Streamen via je Smart TV of met een Chromecast / Apple TV

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om, als je een Smart TV hebt, de beschikbare app op je televisie te downloaden. Zo hoef je dat niet via Ziggo te doen, maar kun je gewoon via je televisie de app besturen en alle programma’s op het video on demand-platform streamen.

Behalve deze optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf discovery+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Met deze apparaatjes maak je van elke televisie in feite een slimme TV, waardoor je alles vanuit je eigen apparaat kunt besturen en afspelen op je televisie.