Disney komt met gloednieuwe film ‘Cruella’ met Emma Stone

Disney+ komt dit jaar met een nieuwe film gebaseerd op het verhaal van 101 Dalmatiërs: Cruella. De film met Emma Stone in de hoofdrol als Cruella De Vil komt uit in de bioscoop op 28 mei 2021. Of de film ook direct uitgebracht wordt op Disney+ (zoals Soul en Raya en de Laatste Draak) of pas een paar maanden later, is op dit moment nog niet bekend.

Verhaal en trailer van Cruella (film, 2021)

Hieronder vind je de trailer en het verhaal van de gloednieuwe film Cruella, zodat je vast in de stemming kunt komen voor de release op Disney+ in Nederland. Dit is één van de grootste nieuwe releases van Disney+ in 2021.

Verhaal

Cruella duikt in de rebelse beginperiode van een van de meest beruchte – en berucht modieuze – schurken, de legendarische Cruella de Vil. Oscar-winnaar Emma Stone speelt Estella, alias Cruella, tegenover Oscar-winnaar Emma Thompson als barones, het hoofd van een prestigieus modehuis dat Estella plukt uit duisternis als een ontluikende ontwerper. Het speelt zich af tegen de achtergrond van het punk-rock Londen van de jaren zeventig, en directeur Craig Gillespie levert een unieke kijk op deze unieke schurk.

Trailer

Wanneer komt Cruella op Disney+ in Nederland?

Momenteel is nog niet bekend wanneer de film Cruella op Disney+ te zien zal zijn. Eerder liet The Walt Disney Company weten dat bioscoopreleases doorgaans ongeveer 7 maanden na de lancering op de streamingdienst zouden komen, maar recentelijk hebben de Coronacrisis en een wijziging in de strategie daar verandering in gebracht.

Zo verscheen de live-action remake van Mulan helemaal niet in de bioscoop en gold hetzelfde voor Soul. De eerste was de eerste maanden enkel met VIP-toegang op Disney+ te bewonderen, terwijl de tweede direct op de streamingdienst verscheen. Wat de plannen zijn voor Cruella na de release op 28 mei 2021, is dan ook nog niet met zekerheid te zeggen. Het zou kunnen dat (1) de film direct op Disney+ komt, (2) eerst een paar maanden met VIP-toegang of (3) na ongeveer 7 maanden direct voor iedere abonnee online. We vermelden het op deze pagina zodra we meer weten.


Details van de film

Titel: Cruella
Soort: Film
Jaar: 2021
Duur: Nog niet bekend
Categorie: Komedie, Misdaad
Regisseur: Craig Gillespie
Schrijvers: Dana Fox, Tony McNamara, Aline Brosh McKenna
Cast: Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong
Kijken: Bekijk direct Cruella op Disney+

Het volledige aanbod van films en series op Disney+ vind je bij de pagina met het volledige Disney+ aanbod in Nederland.