Top 10 Nieuwe Films en Series op Disney+ in 2021

Het jaar 2020 is voorbij en dat betekent dat het tijd is om vooruit te blikken. Het ziet er namelijk naar uit dat Disney+ een hele rits aan nieuwe toptitels gaat publiceren in het nieuwe jaar. In dit artikel vind je de top 10 beste nieuwe films en series op Disney+ in 2021!

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Top 10 Nieuwe Releases van Films en Series op Disney+ in 2021

Met de release van Disney+ Star kunnen we sowieso grote veranderingen bij de magische streamingdienst verwachten in het jaar 2021. Zo komt er een prijsverhoging van 29% aan, maar worden er ook meer dan 1.000 nieuwe films en series voor volwassenen aan het aanbod toegevoegd. Binnenkort zal bekendgemaakt worden welke titels we daardoor nieuw kunnen verwachten, maar vooralsnog vind je hieronder alvast 10 hele toffe films en series uit de categorie binnenkort op Disney+ die we in het jaar 2021 kunnen verwachten. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. WandaVision
  2. Raya en de Laatste Draak
  3. The Falcon and the Winter Soldier
  4. Loki
  5. Black Widow
  6. What If…?
  7. Cruella
  8. The Book of Boba Fett
  9. The Beatles: Get Back
  10. The Mandalorian seizoen 3

1. WandaVision (miniserie)

De langverwachte Marvel-serie WandaVision is in aantocht bij Disney+ en wordt verwacht op 15 januari 2021. De miniserie telt in totaal 6 afleveringen en zal wekelijks een nieuwe episode op het video on demand-platform krijgen. De rest van de nieuwe titels op Disney+ in januari zijn ook al bekendgemaakt door de streamingdienst.

WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijver is Jac Schaeffer.

Ga direct naar WandaVision op Disney+.

2. Raya en de Laatste Draak (film)

De gloednieuwe Disney-film Raya en de Laatste Draak (in het Engels bekend als Raya and the Last Dragon) zal op 5 maart 2021 tegelijkertijd in de bioscopen en op je televisie thuis verschijnen, maar wel zal er een extra eenmalige vergoeding van €21.99 in de vorm van VIP-toegang worden gevraagd op het begin. Dit kennen we nog van de lancering van Mulan. Wel wordt verwacht dat het maar een paar maanden zal duren tot de film voor iedere abonnee van Disney+ beschikbaar is. Overigens is er al een trailer van de film uitgebracht en is er ook al een selectie van Nederlandse klassiekers bekendgemaakt die nieuw op Disney+ in maart komen.

Raya and the Last Dragon heeft de stemmen van Kelly Marie Tran als Raya, een krijger wiens geestigheid is zo scherp als haar lemmet, en Awkwafina zo magisch, mythisch, zelfspottend draakje genaamd Sisu. Nieuw geopenbaarde karakters uit de film zijn onder andere een straatvechter van 10 jaar met de naam Boun, de formidabele reus Tong en een stelende peuter Noi met haar band van Ongis. De speelfilm is geregisseerd door Don Hall en Carlos López Estrada en geproduceerd door Osnat Shurer en Peter Del Vecho.

3. The Falcon and the Winter Soldier (miniserie)

Op 19 maart 2021 is het dan eindelijk zo ver, want na een aantal keer uitstellen is de komst van de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier nu eindelijk een release datum gegund. De miniserie over Sam Wilson en Bucky Barnes zal vanaf dat moment op de streamingdienst te bewonderen zijn.

De Falcon en The Winter Soldier is een nieuwe serie met Anthony Mackie als Sam Wilson aka The Falcon, en Sebastian Stan als Bucky Barnes aka The Winter Soldier. Het paar, die samenkwamen in de laatste momenten van Avengers Endgame, gaan op een avontuur dat hun vaardigheden en geduld op de proef stelt. De serie is geregisseerd door Kari Skogland met Malcolm Spellman als hoofdschrijver. De zesdelige serie heeft een sterrencast met Daniel Brühl als Baron Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker.

Ga direct naar The Falcon and the Winter Soldier op Disney+.

4. Loki (miniserie)

De lente van 2021 zou de lancering van de miniserie Loki moeten brengen, maar het Coronavirus zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. We hopen er in ieder geval op dat de release al tussen de nieuwe films en series op Disney+ in april 2021 zal vallen, maar dat lijkt tot dusver een best-case scenario.

Loki is ingesteld op debuut op Disney+ in mei 2021 met de God van het Kwaad als hij uit de schaduw van zijn broer stapt in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Tom Hiddleston keert terug als titelpersonage, vergezeld van Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. Kate Herron regisseert Loki, en Michael Waldron is hoofdschrijver.

Ga direct naar alle Marvel films en series op Disney+.

5. Black Widow (film)

Black Widow heeft van Disney een release datum van 7 mei 2021 gekregen met in de hoofrol Scarlett Johansson als Natasha Romanoff/Black Widow. De spionagethriller zit bomvol actie en vertelt over Natasha’s inspanningen om met haar geschiedenis als spion om te gaan en over de verbroken relaties die ze in haar kielzog achterliet, lang voordat ze een wreker werd. Geregisseerd door Cate Shortland, Black Widow sterren ook Florence Pugh als Yelena, David Harbour als Alexei / The Red Guardian, en Rachel Weisz als Melina.

Ga direct naar alle Marvel films en series op Disney+, waarin Natasha Romanoff als de Black Widow een grote rol speelt.

6. What If…? (serie)

What If…? gooit het script waarop de MCU draait volledig om. Zo worden de beroemde gebeurtenissen uit de films op onverwachte wijze herbeeld. Deze eerste animatieserie van Marvel Studios, die in de zomer van 2021 naar Disney+ komt, richt zich op verschillende helden van de MCU, met een stemcast die een groot aantal sterren bevat die hun rol heruitvinden. De serie wordt geregisseerd door Bryan Andrews; Ashley Bradley is hoofdschrijver.

Ga direct naar alle Marvel films en series op Disney+ om je voor te bereiden op de komst van What If…?

7. Cruella (film)

Cruella duikt in de rebelse beginperiode van een van de meest beruchte – en berucht modieuze – schurken, de legendarische Cruella de Vil. Oscar-winnaar Emma Stone speelt Estella, alias Cruella, tegenover Oscar-winnaar Emma Thompson als barones, het hoofd van een prestigieus modehuis dat Estella plukt uit duisternis als een ontluikende ontwerper. Het speelt zich af tegen de achtergrond van het punk-rock Londen van de jaren zeventig, en directeur Craig Gillespie levert een unieke kijk op deze unieke schurk. Cruella komt in 2021, maar een exacte datum is nog niet bekend.

Ga direct naar Cruella op Disney+.

Cruella

8. The Book of Boba Fett (serie)

Boba Fett’s reis zal worden voortgezet in The Book of Boba Fett, dat in de tijdlijn zal worden geplaatst binnen het verhaal van The Mandalorian. De acteur Temuera Morrison zal de rol van de premiejager vervullen en zal in zijn cast ook Ming-Na Wen als Fennec Shand hebben. Robert Rodriguez was degene die Chapter 14 van The Mandalorian regisseerde, waarin hij Boba Fett opnieuw introduceerde aan de Star Wars-melkwegstelsel. Hij sluit zich aan bij Favreau en Dave Filoni als uitvoerend producent.

Ga direct naar alle Star Wars films en series op Disney+.

The Book of Boba Fett

9. The Beatles: Get Back (film)

Voor het eerst zal het allerlaatste live-optreden van de groep The Beatles te zien zijn. Het concert speelde zich af op het dak op Savile Row in Londen. In de documentaire wordt het verhaal laten zien achter het eerste live optreden van The Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr) in twee jaar tijd als één van de populairste bands ter wereld. Verder zijn er andere nummers en klassieke composities op de laatste twee albums van de groep (Abbey Road en Let It Be) te horen. Filmmaker Peter Jackson heeft op YouTube al een klein voorproefje van de film gegeven.

10. The Mandalorian (seizoen 3)

De serie zelf is natuurlijk niet nieuw, want The Mandalorian is al vanaf de lancering van Disney+ het paradepaardje van de streamingdienst. Wel wordt in het najaar van 2021 het derde seizoen van The Mandalorian verwacht, waar dan ook menig Star Wars-fan enorm naar uitkijkt.

Het verhaal van The Mandalorian speelt zich zo’n vijf jaar na Star Wars: Return of the Jedi af. Na de verhalen van Jango en Boba Fett verschijnt een andere krijger in het universum van Star Wars na de val van het Galactisch Keizerrijk. We volgen de beproevingen van een eenzame revolverheld, genaamd de Mandalorian, in de buitenste regionen van de Melkweg, ver van de autoriteiten van de Nieuwe Republiek.

Ga direct naar The Mandalorian op Disney+.

Alles over Disney+

Op de pagina met alle verwachte films en series op Disney+ vind je wat er binnenkort allemaal aan zit te komen op de streamingdienst. Ook zijn er overzichten beschikbaar waarin je ziet wat er elke maand nieuw bij Disney+ aan zit te komen en vind je op de pagina met het volledige Disney+ aanbod een lijst met alle titels die op dit moment te streamen zijn.

De komst van Star

Zoals eerder te lezen viel, wordt er een nieuwe categorie op Disney+ toegevoegd genaamd Star. Op Streamwijzer vind je welke 1.000 films en series er allemaal verwacht worden bij de lancering van deze categorie, wanneer de release datum is, hoe het precies werkt met de verwachte prijsverhoging en nog meer meer handige informatie.