Abonnement op HBO Max in Nederland: prijs, soorten, korting en meer informatie

Abonnement op HBO Max in Nederland afsluiten? Dan wil je natuurlijk van deze nieuwe streamingdienst, die live is sinds dinsdag 8 maart 2022, wel even weten wat de prijs van een lidmaatschap is en hoe je maximale korting scoort. Daarnaast is het van belang om de verschillende soorten abonnementen overzichtelijk op een rijtje te hebben. In dit artikel helpen we je een handje.

Dit is de prijs van een abonnement op HBO Max in Nederland

Laten we beginnen bij het begin: welk prijskaartje hangt er eigenlijk aan een abonnement bij HBO Max? De streamingdienst heeft bekendgemaakt in Nederland twee verschillende prijzen te hanteren. Het goedkoopste abonnement—‘Basic’—kost €5,99 per maand, maar je kunt er ook voor kiezen om per jaar te betalen. Dan betaal je niet (12 x €5,99 =) €71,88 per jaar, maar slechts €46,99. Dat is een korting van €24,89 (in totaal 34,6%) op jaarbasis, waardoor je prijs per maand omgerekend uitkomt op slechts €3,92.

Verder kun je ook kiezen voor het ‘Standard’ abonnement. Met €7,99 per maand is deze slechts 2 euro p/m duurder, maar je krijgt er veel meer voor terug (scroll 2 alinea’s verder voor een overzicht). Ook hier kun je flink korting pakken met een jaarabonnement, want dan betaal je €59,99 per jaar in plaats van €95,88. Met een korting van €35.89 (in totaal 37,4%) komt je omgerekende maandprijs neer op precies €5.

Overzicht: dit zijn de verschillen tussen het ‘Basic’ en ‘Standard’ HBO Max abonnement in Nederland

De verschillen tussen de twee abonnementsvormen Basic en Standard liggen onder andere op het vlak van het aantal schermen waarop je tegelijk kunt streamen, de beeldkwaliteit (HD, Full HD of 4K) en het maximale aantal downloads. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de twee abonnementen en de specificaties.

‘Basic’ HBO Max abonnement‘Standard’ HBO Max abonnement
Prijs (per maand)€5,99 per maand€7,99 per maand
Prijs (per jaar)€46,99 per jaar€59,99 per jaar
Aantal schermen tegelijk1 scherm3 schermen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefperiodeNeeNee
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround SoundDolby Atmos 5.1 Surround Sound
Aantal geregistreerde apparatenOnbeperktOnbeperkt

Levenslange korting voor de snelle beslissers (actie liep van 8-31 maart 2022)

In de eerste weken dat HBO Max live was, liep er nog een speciale aanbieding voor de vroege beslissers. Hierdoor kreeg je je hele leven lang 50% korting op je abonnement bij HBO Max. We schreven er alles over in ons artikel over de levenslange korting bij HBO Max.

De levenslange korting was alleen geldig op het maandabonnement en je kon hem claimen als je lid wordt tussen 8 en 31 maart 2022. Daarna verviel de korting en kun je alleen nog goedkoper uit zijn met een jaarabonnement. Mocht je ooit je lidmaatschap opzeggen, dan vervalt je levenslange korting direct en voorgoed. Als de prijzen verhoogd zullen worden in de toekomst, dan zal je 50% korting blijven houden op de dan geldende prijs. Belangrijk: deze korting geldt niet op aankopen via de Apple App Store.