Account delen bij HBO Max: dit aantal schermen en profielen is toegestaan

De nieuwe streamingdienst HBO Max is gelanceerd in Nederland op 8 maart 2022. De komst van de dienst is groot nieuws in het streaminglandschap. In dit artikel beantwoorden wij een paar van de meest gestelde vragen. Namelijk met welk aantal schermen tegelijk gekeken kan worden naar de films en series op de videodienst en het maximale aantal gebruikersprofielen dat je kunt aanmaken.

Account delen is toegestaan: HBO Max biedt tot 3 schermen tegelijk aan

We hebben goed nieuws voor de streamers die graag samen een abonnement afsluiten, want bij HBO Max is het delen van je account toegestaan! Vooral voor een HBO Max-lid met het Standard abonnement is dit van toepassing. Hiermee is het namelijk mogelijk om met drie schermen tegelijk te kijken. Bij het Basic abonnement kun je slechts op één scherm gelijktijdig streamen per account.

Voor dit Standard abonnement betaal je €7,99 per maand. Maar als besluit om jaarlijks je abonnement af te rekenen, dan kom je een stuk voordeliger uit op een prijs van maar €59,99 p/j. Dit komt omgerekend neer op een prijs van nog maar €5,00 per maand, waarmee HBO Max één van de goedkoopste streamingdiensten van Nederland is.

Mogelijk om maximaal 5 gebruikersprofielen aan te maken binnen je account

Bij HBO Max wordt het ook mogelijk om meerdere gebruikersprofielen binnen je account aan te maken. Het maximale aantal op eenzelfde account is vijf gebruikersprofielen. Dit geldt voor zowel het hierboven besproken ‘Standard’ abonnement als voor de goedkopere ‘Basic’ abonnement.

Let wel op: via de voordelige ‘basic’ abonnement is dus maar één kijker of scherm tegelijkertijd mogelijk. Wel zijn zelfs voor de ‘Basic’ accounts meerdere profielen handig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van een kindvriendelijk profiel met leeftijdsrestricties, handig voor de jongere kijkers.

Verder is het van belang om te vermelden dat de ’terms and conditions’ (gebruikersvoorwaarden) van HBO Max net als die van Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten aangeven dat ‘Authorized Users’ (toegestane gebruikers) gelimiteerd zijn tot leden van je ‘immediate family or household’ (directe familie of huishouden).

De verschillende soorten abonnementen van HBO Max

Om het overzichtelijk te houden hebben we voor jullie in het kort alle verschillende abonnementen, specificaties en prijzen op een rijtje gezet. Zo kun je in één ogenblik even bekijken welke abonnement je wilt afsluiten zodra dit mogelijk is. Of je kunt het doorsturen naar iemand als voorstel om samen een account te delen.

‘Basic’ HBO Max abonnement‘Standard’ HBO Max abonnement
Prijs (per maand)€5,99 per maand€7,99 per maand
Prijs (per jaar)€46,99 per jaar€59,99 per jaar
Aantal schermen tegelijk1 scherm3 schermen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefperiodeNeeNee
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround SoundDolby Atmos 5.1 Surround Sound
Aantal geregistreerde apparatenOnbeperktOnbeperkt
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.