6 leuke films die niet heel bekend zijn, maar je wel écht moet zien

Er zijn films waar je niet omheen kunt, maar er zijn ook titels die hartstikke goed, aangrijpend of spannend zijn en die eigenlijk te weinig aandacht krijgen. Best zonde, want zo blijven veel leuke films onder de radar. Om je te helpen verborgen parels te vinden hebben wij in dit artikel 6 kijktips voor je. Dit zijn films die niet heel bekend zijn, maar die je wel écht moet zien. Je vindt ze op Netflix, HBO Max, Disney+, Viaplay, Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

6x Leuke films die minder bekend zijn, maar je eigenlijk niet mag missen

6. Concrete Cowboy (2021) – Netflix

Op Netflix kun je natuurlijk genoeg leuke films vinden. Bekende titels als The Gray Man heeft iedereen weleens voorbij zien komen, maar eigenlijk zijn de verborgen pareltjes vaak nog beter. Concrete Cowboy is bijvoorbeeld een echte aanrader. Hierin speelt Stranger Things-ster Caleb McLaughlin de hoofdrol, samen met topacteur Idris Elba. Het draait om een dwarse puber die bij zijn vader in een zwarte cowboygemeenschap in Philadelphia gaat wonen.

5. Emergency (2022) – Amazon Prime Video

Naast leuke films op Netflix, vind je ook op andere streamingdiensten genoeg verborgen pareltjes. Op Amazon Prime Video staat bijvoorbeeld de satirische thriller Emergency. Deze film werd voor het eerst vertoond op het Sundance filmfestival, waar hij al direct goed werd ontvangen. Een film vol maatschappijkritiek, maar ook met spanning en humor. Het draait om Sean en Kunle, twee studenten die hun avondje feesten in de soep zien lopen als ze een bewusteloos meisje aantreffen in hun studentenhuis. Van het lichaam af zien te komen, gaat niet zonder slag of stoot.

4. De Belofte van Pisa (2019) – Videoland

Op Viaplay vind je een aantal leuke dramafilms van eigen bodem, waaronder De Belofte van Pisa. Hierin draait het om Samir. Hij kan fantastisch trompet spelen, waardoor hij wordt toegelaten tot het Muzieklyceum Zuid. Hier blijkt hij de enige Marokkaanse jongen te zijn. In 2019 won Shahine El-Hamus, de acteur die Samir speelt, een Gouden Kalf voor deze film. Ook met de fantastische soundtrack werden er prijzen gewonnen. Deze film is tevens te streamen via Netflix, Pathé Thuis en Videoland.

3. Clouds (2020) – Disney+

Clouds vertelt het verhaal van singer-songwriter Zach Sobiech, een scholier met een groot muzikaal talent die een zeldzame vorm van botkanker heeft. Als blijkt dat de kanker zich verspreid heeft, besluit hij samen met zijn beste vriendin (gespeeld door Sabrina Carpenter) zijn grootste dromen te volgen. Langzaam groeit hij uit tot een muzikaal fenomeen. Deze inspirerende film is waargebeurd, en dat maakt hem nog net even wat aangrijpender. Een absolute must-see.

2. 120 BPM (2017) – HBO Max

Deze Franse film speelt zich af tijdens de aidsepidemie aan het begin van de jaren negentig en vertelt het verhaal van Nathan. Hij sluit zich aan bij de activisten van ACT UP Parijs. Samen met Sean voert hij actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond de ziekte. De liefde tussen Sean en Nathan wordt zo verweven met het activisme in een verhaal dat zowel aangrijpend als liefdevol is. De film won dan ook meerdere prijzen op het filmfestival van Cannes in 2017, en is nu te vinden op HBO Max.

1. The Assistant (2019) – Pathé Thuis

Op Pathé Thuis zie je Julia Garner terug in The Assistant. Zij heeft haar droombaan gevonden als assistente van een succesvolle filmproducent, maar terwijl we één van haar werkdagen volgen zijn het vooral de seksistische machtsstructuren op de werkplek en de bijkomstige zwijgcultuur die opvallen in dit ijzersterke en genuanceerde drama. De film werd door critici geprezen en heeft dan ook een Rotten Tomatoes-score van wel 93%.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is naast deze verborgen pareltjes ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen staat welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein. Houd verder onze nieuwspagina in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of bekijk onze social media-kanalen om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+, Pathé Thuis, Videoland, Viaplay en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.