Dit is het waargebeurde verhaal van Zach Sobiech uit de film Clouds (2020) op Disney+

Het waargebeurde verhaal van singer-songwriter Zach Sobiech in Clouds op Disney+ is een treurige en tegelijkertijd prachtige vertelling van een muzikale en keihard strijdende kankerpatiënt. In dit artikel vertellen we wie Zach Sobiech was en hoe het verhaal waarop deze mooie film gebaseerd is tot stand is gekomen.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Wie is Zach Sobiech uit de film Clouds op Disney Plus?

Zach Sobiech
  • Naam: Zachary David Sobiech
  • Geboren: 3 mei 1995 in Saint Paul, Minnesota
  • Overleden: 20 mei 2013 (18 jaar) in Lakeland, Minnesota
  • Muziekgenres: folk rock, indie folk, indie pop

Zachary David Sobiech, beter bekend als Zach Sobiech, was een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant uit Minnesota in de Verenigde Staten. Hij was lid van de band A Firm Handshake. Zijn filosofie was om in de laatste dagen van zijn leven mensen nog te kunnen verblijden met zijn muziek.

Op zijn 14e werd hij namelijk gediagnosticeerd met osteosarcoma, een vorm van botkanker die hoofdzakelijk bij kinderen voorkomt. Hij heeft 10 operaties moeten ondergaan en 20 rondes chemotherapie doorlopen. Na zijn diagnose is hij begonnen met muziek schrijven. Hij vormde de band A Firm Handshake, waarin hij samen met zijn vrienden Samantha “Sammy” Brown en Reed Redmond muziek maakte. Zo waren onder andere nummers als Fix Me Up en How to Go to Confession erg populair in de hitlijsten.

In mei 2012 werd bij geconstateerd dat hij nog maar één jaar te leven zou hebben. Toen heeft hij besloten het nummer Clouds op te nemen, dat gaat over zijn strijd tegen kanker. Nadat hij het nummer op YouTube plaatste in december 2012 ging het viral en werd het welgeteld 3 miljoen keer bekeken. Inmiddels is de video, die je hieronder kunt bekijken, al meer dan 15 miljoen keer gestreamd.

Muziek van Zach Sobiech en A Firm Handshake

De bijzondere muziek van Zach Sobiech en zijn band A Firm Handshake is te beluisteren via Spotify. Hieronder vind je de artiestenaccounts van Zach persoonlijk en van zijn band, waarin de volledige discografie te vinden is.

Inmiddels is het nummer Clouds al meer dan 9 miljoen keer gestreamd. Een prachtig eerbetoon aan een muzikale held die strijdend en genietend van het leven de wolken in is gegaan.

Verhaal en trailer van Clouds (2020)

De zeventienjarige Zach Sobiech is een leuke middelbare school senior met rauw muzikaal talent. Maar een paar weken na zijn laatste jaar, net nadat hij zijn jarenlange jeugdliefde uit heeft gevraagd, wordt Zachs wereld op zijn kop gezet als hij erachter komt dat zijn kanker zich heeft uitgezaaid. Hierdoor heeft hij een levensverwachting van slechts zes maanden.

Met de beperkte tijd die hij nog heeft, besluiten hij en zijn beste vriend en schrijfpartner, Sammy, hun dromen te volgen en eindelijk een album te maken. Tot hun grote verbazing worden ze al snel een viraal muziekfenomeen. Maar met het verstrijken van de tijd wordt Zach geconfronteerd met de realiteit dat hij, hoe hij zijn tijd ook doorbrengt, de mensen waar hij het meest van houdt, waaronder Amy, de liefde van zijn leven, gaat kwetsen.

Naarmate Zach’s gezondheidstoestand verslechtert, moet hij moeilijke beslissingen nemen over hoe hij zijn tijd doorbrengt en vooral met wie. Uiteindelijk ontdekt hij dat de beste manier om afscheid te nemen met muziek is, en zijn hit CLOUDS is geboren. Met een ongefilterde, hartverscheurende en mooie blik op de dualiteit van het leven die zich afspeelt op opzwepende muziek, is Zach’s inspirerende verhaal een bewijs van wat er kan gebeuren als je begint te leven alsof elke dag je laatste zou kunnen zijn.

Disney+: Enkel bij streamingdienst Disney+ is deze titel momenteel te zien. Ga direct naar de film op Disney+.

Streaming informatie over de film

Jaar: 2020
Categorie: Drama, Muziek
Duur: 2 uur en 1 minuut
IMDb: 7.5 van de 10 uit 1,871 stemmen op IMDb
Trailer: Bekijk via YouTube
Kijken: Bekijk direct op Disney+

Benieuwd naar meer nieuws en streaming mogelijkheden van deze titel? Hier vind je alle informatie over deze film op Streamwijzer.


Is het verhaal van Zach Sobiech in de film Clouds op Disney+ waargebeurd?

Ja, Zachary David Sobiech was een 17-jarige singer-songwriter die streed tegen botkanker en zijn verhaal is vastgelegd in de film Clouds op Disney+.

Hoe oud is Zach Sobiech geworden?

Zach Sobiech is geboden op 3 mei 1995 in Saint Paul, Minnesota en is overleden op 20 mei 2013 in Lakeland, Minnesota. Hij is 18 jaar geworden.

Wat voor muziek maakte Zach Sobiech?

De volledige discografie van Zach is hierboven te vinden in zijn Spotifylijst en in die van zijn band A Firm Handshake.