Gloednieuwe actiethriller ‘The Gray Man’ met Ryan Gosling staat nu op Netflix

Met een productiebudget van meer dan 200 miljoen dollar, een sterrencast met onder meer Ryan Gosling, Ana de Armas en Chris Evans én met de gebroeders Russo aan het stuur is The Gray Man een gegarandeerd spektakel. Vanaf vorige week kon je deze actiethriller al in een beperkt aantal bioscopen zien en vanaf vandaag staat hij ook op Netflix.

Sterrencast én topregisseurs werken samen voor Netflix-film ‘The Gray Man’

Aan The Gray Man heeft Netflix het hoogste productiebudget aller tijden toegekend, waardoor dit de duurste film is die ooit door de streamingdienst gemaakt is. Maar dan heb je ook wat! Voor de film heeft zich een sterrencast verzameld, met onder meer Ryan Gosling (La La Land), Chris Evans (Captain America), Ana de Armas (No Time to Die), Billy Bob Thronton (Goliath) en Regé-Jean Page (Bridgerton). Het regisseren van de actiethriller lag in handen van de gebroeders Russo, die bijvoorbeeld ook Avengers: Endgame (2019) naar het witte doek brachten.

De film is gebaseerd op de bestsellerserie van Mark Greaney, waarvan het eerste boek hier op Bol.com en hier op Amazon.nl te vinden is. Aangezien deze serie dus veel meer boeken bevat, is de kans groot dat we Ryan Gosling nog vaker in deze rol gaan terugzien.

‘The Gray Man’ staat nu op Netflix

Vanaf woensdag 13 juli was het mogelijk om The Gray Man in een select aantal bioscopen te bekijken, maar vandaag (vrijdag 22 juli 2022) is hij ook voor alle abonnees van Netflix beschikbaar, zonder aanvullende kosten.

De film draait om Sierra Six (Gosling), een ex-gedetineerde die voor de CIA werkt om geheime moordmissies uitvoert. Wanneer hij een groot complot ontdekt, begint de CIA een wereldwijde klopjacht op hem, aangevoerd door de psychopathische Lloyd Hansen (Evans). Bekijk de trailer van de film hieronder. Daarnaast lees je in onze recensie wat wij ervan vonden, want wij hebben natuurlijk alvast een kijkje genomen.

Meer informatie over de film

De Gray Man is CIA-agent Court Gentry (Ryan Gosling), oftewel Sierra Six. Gentry, die uit een federale gevangenis is gehaald en door zijn kompaan Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) is gerekruteerd, was ooit een zeer bekwame, door de CIA gesteunde huurmoordenaar. Maar nu zijn de rollen omgedraaid: Sierra Six is het doelwit en hij wordt wereldwijd opgejaagd door Lloyd Hansen (Chris Evans). Deze voormalige collega van de CIA wil maar één ding: hem uit de weg te ruimen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) steunt hem en dat zal hij nodig hebben.

TitelThe Gray Man
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 2 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Thriller
RegisseurAnthony Russo, Joe Russo
CastRyan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Wagner Moura, Dhanush, Billy Bob Thornton, Alfre Woodard, Regé-Jean Page, Julia Butters, Eme Ikwuakor, Scott Haze
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.