Wanneer komt ‘Poor Things’ op Disney+?

Poor Things is een van de grote kanshebbers op een Academy Award tijdens de Oscars van 2024. De film is genomineerd voor maar liefst 11 beeldjes. Misschien wil je deze geprezen komedie op het witte doek bewonderen of misschien wil je wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken, maar dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt Poor Things op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt ‘Poor Things’ naar Disney+?

Poor Things is misschien niet de eerste film die je op Disney+ verwacht. Het verhaal draait om Bella Baxter, die tot leven gewekt wordt door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Ze heeft de hersenen van een pasgeboren en het lichaam van een vrouw. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar seksualiteit, gaat ze op reis.

Doordat Poor Things gedistribueerd is door 20th Century Studios, een productiemaatschappij die verbonden is aan The Walt Disney Company, hadden we hem al op Disney+ verwacht. Sinds kort staat de filmpagina ook eindelijk live.

Wanneer komt ‘Poor Things’ op Disney+?

De grote vraag blijft dus wanneer we Poor Things op Disney+ kunnen verwachten. Eerder hield Disney gemiddeld 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, wat voor Poor Things zou duiden op een streamingrelease op 28 maart 2024 (de film verscheen in Nederland namelijk pas op 8 februari 2024 op het witte doek).

De uiteindelijk datum blijkt zelfs één dagje eerder te liggen. De datum die je in je agenda kunt zetten is woensdag 27 maart. Disneys streamingdienst keert hiermee terug naar een snelle streamingrelease. Eerder lieten ze streamers weleens veel langer wachten. Zo verscheen The Little Mermaid op 24 mei 2023 op het witte doek en kon je hem pas 105 dagen later, op 6 september, streamen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

TitelPoor Things
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 21 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
RegisseurYorgos Lanthimos
CastEmma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.