Wanneer is ‘Outlander’ seizoen 8 te zien in Nederland?

Het zevende seizoen van Outlander is op dit moment in volle gang op Ziggo Movies & Series. Op Netflix kijk je nu naar de eerste zes seizoenen. Maar hoe zit het eigenlijk met het vervolg? Komt er een achtste seizoen? En wanneer is Outlander seizoen 8 te zien in Nederland? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Wanneer is ‘Outlander’ seizoen 8 te zien in Nederland?

Het zevende seizoen van Outlander ging op maandag 19 juni van start op Ziggo Movies & Series. We weten inmiddels al dat er ook nog een achtste seizoen komt. Dit werd begin dit jaar bekendgemaakt. Het is echter nog niet duidelijk wanneer we ernaar kunnen kijken.

Verder is het goed om te weten dat het zevende seizoen uit twee delen bestaat. Deel 1 bevat de eerste acht afleveringen en startte dus in juni. Wanneer het tweede deel, met de overige acht afleveringen, verschijnt is nog niet bekend. Pas na het verschijnen daarvan zal de releasedatum van seizoen 8 bekendgemaakt worden, dus moeten we er waarschijnlijk nog wel even op wachten. Op dit moment wordt het achtste seizoen in 2024 verwacht.

Netflix-kijkers moeten nóg langer geduld hebben. De uitzendrechten liggen namelijk eerst een jaar lang bij Ziggo Movies & Series en daarom wordt bij de streaminggigant pas in 2024 het zevende seizoen verwacht. Seizoen 8 is er waarschijnlijk pas in 2025, op zijn vroegst. Uiteraard laten we de laatste nieuwtjes altijd weten via je mail.

Waar gaat het verhaal van ‘Outlander’ over?

Claire en Jamie hebben samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Nu moeten ze hun thuis verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hebben.

TitelOutlander
SoortSerie
Jaar2014-
Seizoenen8 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 153.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakerRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Komt er een Outlander seizoen 9 of is S8 het laatste seizoen van de serie?

Het achtste seizoen staat dus nog op de planning, maar helaas zal het daarmee eindigen. Er komt dus geen negende seizoen meer. Er gaat wel een gloednieuwe prequelserie komen die Outlander: Blood Of My Blood heet en zich afspeelt vóór de gebeurtenissen uit de originele serie. Ook de releasedatum hiervan is nog niet bekend.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Ziggo Movies & Series

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.