Hitserie ‘Outlander’ krijgt achtste en laatste seizoen

Of je het zesde seizoen van Outlander nu al gezien hebt bij Ziggo Movies & Series of er als Netflix-kijker nog op zit te wachten, inmiddels is er een leuk nieuwtje naar buiten gebracht: de serie keert ook officieel terug voor een achtste seizoen. Daarbij is wel één kleine kanttekening en dat is dat dit het laatste seizoen van de reeks zal zijn.

‘Outlander’ seizoen 8 officieel bevestigd, maar het is wel het laatste seizoen

Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat het zevende seizoen van Outlander in de zomer van 2023 te zien zal zijn en dat de opnames in volle gang zijn. Binnenkort zullen de nieuwe afleveringen dus te streamen zijn bij Ziggo Movies & Series, wat momenteel het enige video on demand-platform in Nederland is dat alle zes seizoenen van de populaire serie aanbiedt. Ook op Netflix kun je naar de serie kijken, maar daar zijn pas vijf seizoenen verschenen. Onlangs liet de streaminggigant weten dat het “ergens in 2023” tijd zal zijn voor het zesde seizoen. We gokken dat dit precies een jaar na de release in Amerika is, dus in maart.

Of je nu op het zesde of zevende seizoen aan het wachten bent, we hebben goed nieuws voor je: de Amerikaanse zender STARZ heeft door middel van onderstaande tweet aangegeven dat ook het achtste seizoen al bevestigd is. Wel laten ze weten dat dit het laatste seizoen is en dat het na deze tien gloednieuwe afleveringen dus voorgoed klaar is.

Ook een prequelserie is al aangekondigd

Na acht seizoenen is het dus officieel gedaan met Outlander, maar dat betekent niet dat we helemaal afscheid hoeven te nemen van de romantische dramaserie gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Er is namelijk ook al een prequelserie aangekondigd die zich zal afspelen vóór de gebeurtenissen uit de originele serie.

De naam is Outlander: Blood of My Blood en het draait om de ouders van Jamie Fraser. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze prequelserie zal verschijnen, maar uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Meer informatie over ‘Outlander’

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.