‘Outlander’-prequelserie komt eraan: dit zijn de titel en eerste details

Fans van Outlander worden in de toekomst getrakteerd op een gloednieuwe prequelserie, die op dit moment in ontwikkeling is bij de Amerikaanse zender STARZ. En eindelijk weten we hoe deze serie gaat heten en waar het over gaat. Outlander zelf is op dit moment te zien bij Netflix (seizoen 1-5) en Ziggo Movies & Series (seizoen 6).

Prequelserie gaat ‘Outlander: Blood Of My Blood’ heten

Sinds 2014 is de romantische dramaserie, gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon, ontzettend populair. Zo populair dat er in februari van dit jaar ook een prequelserie werd aangekondigd, die zich dus afspeelt vóór de gebeurtenissen uit de originele serie. Nu is er eindelijk een titel bekendgemaakt: Outlander: Blood Of My Blood.

Dit weten we nog meer over ‘Outlander: Blood Of My Blood’

In bovenstaande tweets worden ook de eerste plotdetails weggegeven. De serie zal gaan over de ouders van Jamie Fraser. Diana Gabaldon heeft eerder laten doorschemeren dat ze met een boek bezig is over Ellen MacKenzie en Brian Fraser, en het lijkt er nu dus op dat de prequelserie hierop gebaseerd zal zijn.

De showrunner van Outlander zelf, Matthew B. Roberts, is voor deze prequel ook weer terug en vervult de rol van schrijver en uitvoerend producer. Ook Ronald D. Moore en Maril Davis, tevens verbonden aan de originele serie, werken weer mee. Tegen Variety zei Kathryn Busby van STARZ hier het volgende over:

“We hebben er zin in om de lagen van deze levende wereld af te pellen en ons publiek te vertellen waar het allemaal begon. Matthew, Maril en Ronald zullen hun uitstekende visie en creativiteit weer naar deze prequel brengen, en we kunnen niet wachten om te zien wat er allemaal nog gaat gebeuren.
– Kathryn Busby

Seizoen 6 en 7 van ‘Outlander’ komen er ook nog aan

Momenteel kun je op Netflix terecht voor de eerste vijf seizoenen van Outlander. Op Ziggo Movies & Series is het zesde seizoen ook al te zien, maar we weten nog niet wanneer deze naar Netflix komt. De streaminggigant heeft onlangs wel aangegeven dat de gloednieuwe afleveringen ‘binnenkort’ aan het aanbod toegevoegd worden. De exacte datum bleef helaas ook bij die aankondiging onbekend.

De opnames van het zevende seizoen zijn inmiddels wel begonnen. Omdat deze weleens een heel jaar zouden kunnen duren, wordt het zevende seizoen pas in de zomer van 2023 verwacht, op zijn vroegst. Netflix-kijkers moeten hier waarschijnlijk nóg langer op wachten.

Meer informatie over ‘Outlander’

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.