‘Outlander’ seizoen 7 heeft eindelijk een releasedatum te pakken

We weten al heel lang dat het zevende seizoen van de waanzinnig populaire serie Outlander eraan zit te komen, maar nu is het ook eindelijk duidelijk wanneer. Ziggo Movies & Series heeft vandaag de officiële releasedatum met ons gedeeld. En het duurt niet eens zo heel lang meer. De gloednieuwe afleveringen zijn komende maand al te bekijken.

Het zevende seizoen van ‘Outlander’ komt in juni

Al voordat het zesde seizoen van Outlander verscheen wisten we dat er nog lang geen einde zou komen aan het verhaal. Een zevende Ă©n achtste seizoen staan nog op de planning. De opnames van seizoen 7 startten al in april 2022, maar heel lang tastten we in het duister wat betreft de releasedatum. Tot nu dan eindelijk het verlossende woord met ons gedeeld is: de serie keert op maandag 19 juni eindelijk terug. Dit is enkele dagen na de Amerikaanse release (die op vrijdag 16 juni gezet is).

Goed om te weten is dat het zevende seizoen uit twee delen bestaat. Deel 1 bevat de eerste acht afleveringen en start in juni. Wanneer het tweede deel, met de overige acht afleveringen, verschijnt is nog niet bekend. Benieuwd wanneer je iedere aflevering van seizoen 7A precies kunt verwachten op Ziggo Movies & Series? Dat delen we hieronder.

AfleveringWeekdagDatum
1Maandag19 juni 2023
2Maandag26 juni 2023
3Maandag3 juli 2023
4Maandag10 juli 2023
5Maandag17 juli 2023
6Maandag24 juli 2023
7Maandag31 juli 2023
8Maandag7 augustus 2023

Wat staat ons te wachten in ‘Outlander’ seizoen 7?

Even recapituleren: in seizoen 6 van Outlander stevende de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers probeerden koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hadden Claire en James samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moesten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hadden.

In het zevende seizoen zien we hoe de James, Claire en hun familie geconfronteerd worden met de gewelddadige strijd. Hun land verandert en zij worden gedwongen mee te veranderen. Er moeten een aantal onmogelijke beslissingen gemaakt worden die grote gevolgen hebben voor de familie.

Outlander | Season 7 Official Trailer | STARZ

Wanneer komt seizoen 7 op Netflix?

Outlander is ontwikkeld door het Amerikaanse televisienetwerk STARZ. De exclusieve uitzendrechten liggen in Nederland bij het video on demand-platform Ziggo Movies & Series. Maar ook op Netflix vind je de eerste zes seizoenen.

Ziggo heeft er echter voor gekozen om de uitzendrechten een jaar lang voor zichzelf te houden. Zo zagen we dat het zesde seizoen bij hen op 7 maart 2022 verscheen en dat Netflix-abonnees er pas op 7 maart 2023 naar konden kijken. We verwachten het zevende seizoen dus ook pas in juni 2024 op Netflix te kunnen vinden. Wil je weten wanneer precies? Wij houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Meer informatie over de serie

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitrĂ­ona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, CĂ©sar Domboy, Lauren Lyle, John Bell
KijkenBekijk direct op Ziggo Movies & Series
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Sony Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.