Wanneer komt ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ op Disney+?

Het is tijd om weer terug te keren naar de Planet of the Apes. Sinds woensdag 8 mei draait Kingdom of the Planet of the Apes namelijk in de bioscoop. In deze film staat er een nieuwe tirannieke apenleider op die zijn imperium uitbouwt en een bedreiging blijkt. De film draait dus op het witte doek, maar is binnenkort natuurlijk ook te streamen. Veel kijkers vragen zich af wanneer Kingdom of the Planet of the Apes op Disney+ komt. In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ naar Disney+?

Kingdom of the Planet of the Apes is gedistribueerd door 20th Century Studios, een productiemaatschappij die verbonden is aan The Walt Disney Company. Daardoor kunnen we met grote zekerheid zeggen dat de film in de toekomst naar Disney+ komt. Immers kun je daar nu ook al alle andere Planet of the Apes-films kijken. We weten alleen niet wanneer dit nieuwste deel daadwerkelijk te streamen zal zijn.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Wanneer komt ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ op Disney+?

We verwachten Kingdom of the Planet of the Apes dus zeker op Disney+, maar wanneer we hem daar kunnen bekijken is nog onbekend. We kunnen natuurlijk wel een schatting maken. Een tijdlang hield Disney gemiddeld 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, wat voor deze film zou kunnen duiden op een streamingrelease op 26 juni 2024 (de film verscheen in Nederland op 8 mei 2024 op het witte doek).

Echter wil Disney de streamingrelease ook nog weleens uitstellen, zeker bij grote bioscoopfilms. Zo duurde het bij The Little Mermaid 105 dagen en bij Wish zelfs 133 dagen. Het is dus nog even afwachten waar Disney+ in het geval van Kingdom of the Planet of the Apes voor kiest. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

Verhaal en trailer van de film

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.


Synopsis: The Walt Disney Company Benelux

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.