Ziggo lanceert Viaplay app bij Mediabox Next (sinds 17 maart)

Ziggo lanceerde recentelijk een aantrekkelijke kortingsactie voor klanten die graag een abonnement op Viaplay willen afsluiten, maar de vraag was nog op welke manieren je naar de streamingdienst voor Formule 1, darts, films en series kon kijken bij de provider. Nu is bekendgemaakt dat er een app op de Mediabox Next beschikbaar is als extra streamoptie naast casten via Chromecast/Airplay en Smart TV, smartphone, tablet of mediaspeler. Sinds 17 maart is de app te downloaden.

Mediabox Next van Ziggo krijgt app voor streamingdienst Viaplay

Ziggo heeft via een uitgebreide pagina op haar officiële website een duidelijke uitleg geplaatst over het streamen van Viaplay als klant van de provider. Op deze pagina verscheen ook het goede nieuws waar al veel klanten lang op zaten te wachten: met de Mediabox Next wordt het heel simpel om Viaplay te kijken. Er werd namelijk bij de lancering van Viaplay op 1 maart direct een app ter beschikking gesteld om via je mediabox naar de videodienst te kijken. Deze mogelijkheid is er ook voor klanten van Ziggo die hun lidmaatschap combineren met de aanvullende voordelen van Vodafone.

Zo kun je naar de films en series uit het aanbod kijken, maar ook naar de sporten als darts, voetbal en nog veel meer. Weet je niet of je een Mediabox Next of een ander kastje bij je televisie hebt? Hier vind je alles over de Mediabox Next op de website van Ziggo.

Er wordt een duidelijke stapsgewijze uitleg op de webpagina gegeven. Het werkt als volgt:

  1. Zet je TV en Mediabox Next aan
  2. Druk op je afstandsbediening op de knop met het huisje
  3. Ga naar ‘Apps’
  4. Ga naar de ‘App Store’
  5. Ga met de pijltjes naar de app ‘Viaplay’
  6. Open de app van Viaplay met knop ‘OK’

Belangrijk: het kan nog simpeler, want het wordt ook mogelijk om de app met Voice Control te openen door ‘Viaplay’ in de afstandbediening in de spreken.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Andere mogelijkheden om Viaplay te streamen bij Ziggo

Heb je geen Mediabox Next of wil je op een andere manier alles van Viaplay streamen als Ziggo klant? Dat is gelukkig ook gewoon mogelijk. Op de webpagina wordt naast de Mediabox Next uitgelegd dat je Viaplay kunt streamen volgens de gebruikelijke manier: via je Smart TV, smartphone, tablet of mediaspeler. Bij deze apparaten kun je de app installeren via de App Store, waarna je alle beschikbare films, series en sporten kunt afspelen. De app is ook hier vanaf 1 maart beschikbaar. Ook wordt er een lineair kanaal geopend voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay nemen.

Daarnaast kun je Viaplay streamen met een Chromecast of via Apple TV. Dit doe je door via je smartphone of tablet verbinding te maken met hetzelfde netwerk als je Chromecast of Apple TV, waarna je met je afstandsbediening via de knop Source/AV/Input naar het apparaat gaat. Daarna kun je de Viaplay app openen op je smartphone of tablet en beginnen met casten naar de televisie.

Recentelijk werd korting voor klanten bekendgemaakt

Vorige week bracht eerst KPN al nieuws naar buiten: daar kunnen nieuwe klanten 9 maanden gratis Viaplay kijken en krijgen bestaande klanten een actieprijs van €9,99 p/m.

Hier op de officiële website van Ziggo vind je hoe deze provider het heeft aangepakt. Het bedrijf biedt dezelfde kortingsactie aan bestaande en nieuwe klanten. Zij betalen allemaal de eerste 4 maanden slechts €20,- om Viaplay uit te proberen, wat neerkomt op een bedrag van €5,- per maand (64% korting t.o.v. de gebruikelijke €13,99). Vervolgens wordt de prijs omgezet in een maandelijks bedrag van €9,99 tot 1 augustus 2022, wat nog steeds neerkomt op een actieprijs van 28% korting. Ten slotte word je overgezet op de normale prijs van €13,99.