Ziggo opent tijdelijk kanaal 200 voor Formule 1, alléén voor ‘eigen’ Viaplay klanten

Nadat eerder per ongeluk door KPN bekendgemaakt werd dat het Formule 1-seizoen van 2022 lineair op de TV te zien zal zijn, heeft nu ook Ziggo tegenover de redactie van Streamwijzer bevestigd een non-stop F1 zender in te stellen. Je kunt op zender 200 naar alle kwalificaties, wedstrijden en studio programmering kijken op het zogeheten kanaal Viaplay Xtra. Dit is alléén mogelijk zijn met een abonnement op Viaplay dat rechtstreeks bij de provider is afgesloten.

Kanaal 200 bij Ziggo voor alle Formule 1-uitzendingen in 2022 (via Viaplay)

Doordat KPN eerder al per ongeluk kanaal 225 openstelde voor klanten, bleek dat het dit jaar tóch mogelijk wordt om lineair via de TV naar uitzendingen van de Formule 1 te kijken. De redactie van Streamwijzer nam contact op met Ziggo om te vragen hoe het bij deze provider in zijn werk zal gaan.

Een woordvoerder van Ziggo liet desgevraagd in een reactie het volgende weten: “Vanaf 19 maart worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmering tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200. Doordeweeks en in weekenden dat er niet geracet wordt zullen er op dit kanaal o.a. herhalingen getoond worden. Dit lineaire kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay afnemen en beschikken over een mediabox of CI+ Module.”

Blijkt om een tijdelijk kanaal te gaan

Momenteel is hier op de officiële website van Ziggo het volgende te lezen over het televisiekanaal: “Als je via Ziggo een Viaplay-abonnement hebt, kijk je de Grand Prix gewoon op je tv. Net als vanouds. Het enige verschil: je gaat nu naar kanaal 200. Vanaf 19 maart tot 1 augustus 2022 worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties en wedstrijden tijdelijk live uitgezonden op kanaal 200. Je hebt hier alleen een mediabox of CI+ module EN een Viaplay-abonnement via Ziggo voor nodig.” Het blijkt dus om een tijdelijke mogelijkheid te gaan.

Bij navraag aan Ziggo’s woordvoerder, samen met Vodafone één bedrijf, krijgen we het volgende te horen: “Met Viaplay zijn afspraken gemaakt zodat we dit kanaal tijdelijk voor onze klanten beschikbaar kunnen maken. Ziggo biedt klanten toegang tot hun favoriete content, waarbij gemak en de beste kijkervaring voorop staat. Gedurende het F1 seizoen zullen we daarom samen met Viaplay evalueren of het kanaal langer beschikbaar blijft of niet.”

Abonnees bij Viaplay rechtstreeks moeten via de app kijken

Recentelijk kwamen er meerdere aanbiedingen voor abonnementen op Viaplay naar buiten, waaronder bij Viaplay zelf en bij Ziggo, KPN en T-Mobile (laatstgenoemde onderzoekt ook een eventueel lineair kanaal). Nu blijkt dus helaas dat Ziggo-klanten die hebben besloten om rechtstreeks bij Viaplay een lidmaatschap af te sluiten (tijdelijk met 28% korting) niet via de lineaire zender naar de F1-uitzendingen kunnen kijken dit jaar.

Wie hier bij Ziggo als huidige of nieuwe klant een abonnement op Viaplay neemt, betaalt de eerste 4 maanden slechts €20,- om de streamingdienst uit te proberen. Dit komt neer op een bedrag van €5,- per maand (64% korting). Vervolgens wordt de prijs omgezet in een maandelijks bedrag van €9,99, wat nog steeds neerkomt op een actieprijs van 28% korting, en vanaf 1 augustus 2022 in €13,99. Het pakket met aanbod van sporten, films en series is exact hetzelfde qua inhoud als wanneer je direct bij Viaplay een abonnement afsluit. Alleen de beschikbaarheid van het lineaire kanaal verschilt.

Mediabox Next en app beschikbaar voor alle kijkers

Gelukkig zijn er nog wel genoeg streaming opties om alle sporten, films en series op de streamingdienst te bekijken dit jaar. Zo zijn er veel apparaten die op 1 maart een app krijgen. Daaronder vallen veel TV-modellen, maar op de overige televisies kunnen uitzendingen doorgaans ook worden gecast.

Daarnaast heeft de Mediabox Next van Ziggo een eigen app waarop je kunt inloggen met de gegevens van je Viaplay lidmaatschap. Dus ook als je niet via Ziggo een abonnement hebt afgesloten, zo bevestigt de woordvoerder van de provider aan onze redactie: “De Viaplay app op de Mediabox Next is inderdaad toegankelijk voor alle abonnees van Viaplay.”

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting op een jaarabonnement met sport (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅