Viaplay maakt abonnementsprijs bekend: Formule 1 kijken voor €13,99 p/m

Het nieuws waren we op hebben gewacht is eindelijk daar: Viaplay heeft laten weten wat de prijs van een abonnement zal zijn. In 2022 kun je voor €13,99 per maand gebruik maken van de streamingdienst.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Kosten van abonnement bij Viaplay bekendgemaakt

In een persbericht heeft Viaplay op woensdagochtend 8 december 2021 laten weten dat een abonnement op de streamingdienst €13,99 per maand zal kosten. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Dit is de enige prijs die voor een abonnement op Viaplay gecommuniceerd is. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel voor een abonnementsprijs van €13,99 p/m.

De Grand Prix van Zandvoort zal de komende drie jaar overigens helemaal gratis te zien zijn. De NOS heeft namelijk een partnerschap afgesloten met de Nordic Entertainment Group (NENT), waardoor ze de rechten van deze race en daarnaast de samenvattingen van alle andere races uit de kalender mogen uitzenden.

Viaplay studio
Beeld: NENT / Viaplay

Meer bekendmakingen

Daarnaast is bekendgemaakt dat de streamingdienst live zal gaan op 1 maart 2022. De eerste dagen dat de F1-uitzendingen van start gaan zijn vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022, tijdens de eerste testdagen op het circuit van Bahrein.

Ook heeft Viaplay laten weten dat het reeds bekendgemaakte F1-team van Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk wordt aangevuld met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock zal Stéphane Kox verslaggever zijn.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.

Viaplay team Formule 1 race track
Beeld: NENT / Viaplay

Reactie van Anders Jensen, President en CEO van NENT Group

Anders Jensen is de President en CEO van NENT Group, het bedrijf achter deze nieuwe streamingdienst. In een reactie laat hij weten: “De lancering van Viaplay in Nederland is een belangrijke stap voor ons bedrijf en bovenal voor de kijkers. Viaplay’s unieke aanbod van ’s werelds beste sporten, films en series is van grote waarde en biedt voor ieder wat wils. Onze partnerships met KPN en VodafoneZiggo zullen ons helpen om alle Nederlandse kijkers te bereiken. We begrijpen hoeveel de Formule 1 betekent voor Nederland. Daarom zet Viaplay zijn schouders onder dit project zodat we de fans kunnen trakteren op Formule 1 zoals dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland. Op deze manier willen we bijdragen aan de beleving van de Formule 1 en de kijkers nog meer bieden van hun geliefde sport.”

Persconferentie afgelast

Vandaag, op woensdag 8 december 2021, zouden we eigenlijk in een persconferentie meer te weten komen over de lancering van Viaplay. Hierin zou onder andere bekendgemaakt worden wat de prijs van een abonnement op de streamingdienst zou worden en zou er worden gesproken door Anders Jensen (President & CEO), Filippa Wallestam (EVP & Chief Content Officer), Marco Zwaneveld en Amber Brantsen.

Uiteindelijk heeft een tragische gebeurtenis ertoe geleid dat de persconferentie niet door kon gaan. Na een korte periode van ziekte is namelijk Gabriel Catrina, de EVP, CFO en Head of Strategy & M&A van Nordic Entertainment Group (NENT), overleden. Vanwege dit vreselijke verlies heeft NENT laten weten de persconferentie niet door te laten gaan en in plaats daarvan op dezelfde dag een persbericht met alle informatie uit te sturen.