Deze spannende serie van de makers van ‘Game of Thrones’ mag je niet missen

Fan van Game of Thrones? Dan hebben we een splinternieuwe kijktip voor je. Vandaag is op de nieuwe streamingdienst CANAL+ de serie The Swarm verschenen. Deze huiveringwekkende titel komt van de makers van de populaire serie en is nu compleet te bingen.

Dit is het verhaal van ‘The Swarm’

Een team van wetenschappers verzamelt zich om een mysterieus fenomeen in de oceaan te onderzoeken: verschillende zeedieren vertonen plotseling ongebruikelijk gedrag. Een ijsworm veroorzaakt bijvoorbeeld tsunami’s, terwijl walvissen schepen aanvallen.

Aanvankelijk lijkt er geen duidelijk verband, maar dan doen de wetenschappers een schokkende ontdekking. Op de diepste bodem van de oceaan leeft namelijk een dodelijke, intelligente levenskracht die wraak wil nemen op de mens.

3 redenen om ‘The Swarm’ te kijken

1️⃣ De serie werd gemaakt door Frank Doegler, die voor zijn werk aan Game of Thrones een Emmy Award in ontvangst mocht nemen. Voor deze nieuwe serie heeft hij zich opnieuw over een bestseller gebogen; deze keer gaat het om The Swarm van Frank Schätzing.

2️⃣ Kijkers zijn erg enthousiast over de boekadaptatie. Zo vindt 80% van de stemmers op Rotten Tomatoes het een echte aanrader.

3️⃣ De serie staat bekend om zijn diepgaande karakterontwikkeling, waardoor kijkers zich kunnen verbinden met de personages en hun verhaallijnen. Bovendien wordt het acteerwerk vaak geprezen, wat bijdraagt aan een meeslepende kijkervaring.

‘The Swarm’ staat nu op nieuwe streamingdienst CANAL+

The Swarm verscheen op maandag 29 januari op de nieuwe streamingdienst CANAL+. Je kunt direct alle afleveringen bekijken. Hiermee wordt de serie onderdeel van de indrukwekkende bibliotheek van de nieuwe streamingdienst. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks (die je kent van recente films als De Vuurlinie en Expend4bles), STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst iets voor jou is. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.