Alle Saw-films in chronologische volgorde (en waar je ze kijkt)

I want to play a game. Dat zijn de welbekende woorden van John Kramer, die in 2023 terug was op het witte doek in Saw X. De seriemoordenaar, beter bekend onder de naam Jigsaw, zorgt opnieuw voor een hoop inventieve doden. Maar deze film speelt zich qua chronologie niet af na de vorige film in de reeks. Mocht je nou alles nog een keer willen kijken, dan ben je misschien verward over waar je moet beginnen en welke kijkvolgorde je moet aanhouden. Daarom geven wij hier antwoord op de vraag: wat is de chronologische volgorde van alle Saw-films?

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Chronologische volgorde van alle Saw-films

In 2004 kwam James Wan, de regisseur van onder meer The Conjuring en Insidious, met Saw. Hiermee verscheen de eerste film over de Jigsaw-moordenaar John Kramer op het witte doek. Er volgden nog negen delen, met als laatste Saw X in 2023.

De filmreeks start qua chronologie in principe gewoon met Saw uit 2004, maar terugblikken in Saw IV en Jigsaw zorgen ervoor dat je ook met die twee zou kunnen beginnen. Hieronder hebben we de chronologische volgorde van de tien films op een rij gezet als je met Saw uit 2004 zou beginnen.

VolgordeTitelReleasejaarStreamingdiensten
1Saw2004Bekijk direct op Pathé ThuisBekijk direct op Pathé Thuis
2Saw X2023Nog niet te streamen
3Saw II2005Bekijk direct op Pathé Thuis
4Saw III2006Bekijk direct op Pathé Thuis
5Saw IV2007Bekijk direct op Pathé Thuis
6Saw V2008Bekijk direct op Pathé Thuis
7Saw VI2009Bekijk direct op Pathé Thuis
8Saw: The Final Chapter2010Bekijk direct op Pathé Thuis
9Jigsaw2017Bekijk direct op Pathé ThuisBekijk direct op Pathé ThuisBekijk direct op Pathé Thuis
10Spiral: From the Book of Saw2021Bekijk direct op Pathé Thuis

Waar zijn de Saw-films te bekijken?

Zoals je hierboven kunt zien zijn alle Saw-films te bekijken op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier vind je een complete collectie met alle films over John Kramer, die je individueel kunt huren en kopen. Een abonnement is niet nodig om hier titels te streamen. Bepaalde titels vind je ook op Amazon Prime Video, Videoland en Netflix.

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Saw-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle X-Men-films en de juiste volgorde van alle Spider-Man films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda.

Meer informatie over ‘Saw X’

John Kramer (Tobin Bell) is terug. Het angstaanjagende Saw X speelt zich af tussen de gebeurtenissen van SAW I en II en vertelt het onbekende verhaal van Kramers meest persoonlijke spel. Een zieke en wanhopige John reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest. Al snel ontdekt hij dat deze hele operatie oplichterij is. Gewapend met een nieuw doel keert de beruchte seriemoordenaar terug naar zijn werk: deze oplichters meedogenloos terugpakken door middel van krankzinnige, ingenieuze en verraderlijke valstrikken.

TitelSaw X
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 59 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
RegisseurKevin Greutert
CastTobin Bell, Shawnee Smith, Michael Beach

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.