Alle ‘A Quiet Place’-films in de juiste volgorde (en waar je ze online kijkt)

De wereld is muisstil, want elk geluidje kan je dood betekenen. Dat kennen we natuurlijk allemaal uit de A Quiet Place-films. Deze maand verschijnt er een splinternieuw deel op het witte doek, A Quiet Place: Day One. Als je ter voorbereiding een marathon gaat houden, is het wel handig om te weten wat precies de chronologische volgorde van alle A Quiet Place-films is. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘A Quiet Place’-films

In 2018 ontdekten we voor het eerst een muisstille wereld, waarin ieder geluidje je einde kan betekenen. Centraal stond de familie Abbott, die zich al sluipend en fluisterend voortbewoog over het scherm. En bij ieder foutje kwamen er tientallen moordlustige wezens achter ze aan. Er volgden in 2020 en 2024 nog een deel.

Goed om te weten is dat er twee manieren zijn om de A Quiet Place-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. De reeks duikt namelijk terug in de tijd en dus klopt de tijdlijn niet helemaal als je de films kijkt in de volgorde waarin ze op het witte doek verschenen. Hieronder zetten we beide manieren op een rijtje.

‘A Quiet Place’ op volgorde van releasedatum

Allereerst is het handig om even een overzicht te hebben van alle films die er zijn. Hieronder vind je een lijst van de films op volgorde van releasedatum.

VolgordeTitelReleasejaar
1A Quiet Place2018
2A Quiet Place 22020
3A Quiet Place: Day One2024

‘A Quiet Place’ in chronologische volgorde kijken

Het beste is natuurlijk om al deze films in chronologische volgorde te kijken. Maar waar begin je dan? In 2024 komt A Quiet Place: Day One uit. Zoals de titel natuurlijk al een beetje suggereert, gaan we hierin terug naar de allereerste dag waarop de wezens op de wereld verschijnen. Als je dus de chronologie wil volgen, kun je hiermee het beste beginnen. Hieronder zie je de complete kijkvolgorde:

VolgordeTitelReleasejaar
1A Quiet Place: Day One2024
2A Quiet Place2018
3A Quiet Place 22020

Komt er ook een vierde ‘A Quiet Place’-film?

Drie keer opende de muisstille wereld zijn deuren voor ons, maar kunnen we nog een vierde verhaal verwachten? Goed nieuws, want dit lijkt er inderdaad aan te komen. De vierde film zal waarschijnlijk A Quiet Place 3 gaan heten, omdat het in principe de derde film is van de reeks. Day One is namelijk een prequel. Verdere details zijn er nog niet naar buiten gebracht. We houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Waar zijn alle ‘A Quiet Place’-films te bekijken?

Er is slechts één video on demand-platform waar je beide A Quiet Place-films kunt kijken: TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier kun je de films zonder abonnement huren of kopen.

Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren, heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van A Quiet Place en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting. A Quiet Place kijk je ook op SkyShowtime.

→ Benieuwd? Bekijk direct A Quiet Place op SkyShowtime 🍿

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de A Quiet Place-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘A Quiet Place’

Geheimzinnige buitenaardse wezens jagen op gehoor. Het gezin van Evelyn en Lee gaan sluipend en gebarend door het leven. Zelfs een verkeerde stap kan fataal zijn. Ondertussen proberen ze koste wat het kost hun gezin te beschermen.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.