Moet je de ‘A Quiet Place’-films zien vóór ‘A Quiet Place: Day One’?

Het wordt weer muisstil in de bioscoopzalen, want deze zomer staat A Quiet Place: Day One op het programma. Veel mensen vragen zich af: moet je de films uit 2018 en 2020 eigenlijk gezien hebben voordat je een bezoekje aan de bioscoop plant? Wij zochten het uit.

Moet je ‘A Quiet Place’ kijken vóór ‘A Quiet Place: Day One’?

John Krasinski schotelde ons in 2018 voor het eerst een muisstille wereld voor, waarin ieder geluidje je einde kon betekenen. De familie Abbott, met onder meer zwangere moeder Evelyn (Emily Blunt), bewoog zich al sluipend en fluisterend voort over het scherm in A Quiet Place. En bij ieder foutje werden er tientallen moordlustige wezens over ze uitgestort. Het tweede deel verscheen in 2020 en volgde nog steeds de Abbotts. In juni 2024 is het tijd voor A Quiet Place: Day One.

Zoals de titel natuurlijk al een beetje suggereert, gaan we terug naar dag 1. We beginnen dus niet in stilte, maar in het immens drukke New York. Daar zien we hoe de wezens ooit gearriveerd zijn op aarde. Omdat we met deze film teruggaan naar het begin, hoef je voor je bioscoopbezoekje niet eerst de eerdere films op te zetten.

Ook goed om te weten: het hoofdpersonage is deze keer geen Abbott, maar Sam. Haar rol wordt vertolkt door Lupita Nyong’o, die je misschien wel kent uit Black Panther. Oude bekenden als John Krasinski, Cillian Murphy en Emily Blunt komen in deze film niet voor. De enige die opnieuw zijn opwachting maakt, is Djimon Hounsou.

Wanneer komt ‘A Quiet Place: Day One’ in de bioscoop?

Je bioscoopbezoek kan je deze zomer plannen. Op donderdag 27 juni verschijnt A Quiet Place: Day One op het witte doek. De film krijgt naast een andere cast (met naar Nyong’o onder meer Stranger Things-acteur Joseph Quinn en Hereditary-ster Alex Wolff) ook een nieuwe regisseur. Het is Michael Sarnoski die het stokje van John Krasinski overneemt. Eerder maakte hij de film Pig.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste films en series? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Verhaal en trailer van ‘A Quiet Place: Day One’

Ontdek de dag waarop de wereld stil werd.


Synopsis: Paramount Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.