F1 TV verhoogt prijzen vlak voor start nieuw Formule 1-seizoen

Slecht nieuws voor alle Formule 1-kijkers, want F1 TV heeft vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen bekendgemaakt per direct de prijzen te verhogen. Nieuwe abonnees moeten daardoor flink meer gaan betalen. Zo gaat het maandelijkse abonnement met 4 euro omhoog en kan het jaarabonnement op een prijsstijging van bijna 50% rekenen.

F1 TV voert prijsverhoging door

In Nederland zijn er twee manieren om naar Formule 1 te kijken. Voor velen is het bekend wat de prijs van een abonnement op Viaplay is. Vanwege de hoge kosten besluiten veel mensen over te stappen naar F1 TV. Vlak voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft de streamingdienst echter de prijzen voor beide abonnementsvormen verhoogd. Let op: deze prijsstijging geldt echter alleen voor het afsluiten van een nieuw abonnement. Huidige abonnees blijven voorlopig dezelfde prijs betalen.

Voor het maandabonnement op F1 TV Pro betaalde je voorheen €7,99 per maand. Vanaf nu is de maandelijkse prijs gestegen met bijna €4, waardoor je iedere maand €12,90 kwijt bent. Ook het jaarabonnement kan rekenen op een fikse prijsverhoging. Eerder betaalde je hiervoor €64,99 op jaarbasis, maar dit bedrag is veranderd naar €94,99 per jaar. Dit is een stijging van bijna 50%.

Dan is er ook nog de goedkopere abonnementsvorm F1 TV Access. Hiermee kun je niet live naar de races kijken en zijn er enkele andere beperkingen (geen livestream van de F2, F3 en Porsche supercup en geen toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio). Het is dus enkel een manier om races terug te kijken. Hiervoor betaalde je voorheen €2,99 per maand of €26,99 per jaar. Helaas moet ook dit abonnement aan de prijsstijging geloven. De nieuwe prijs is nu €3,99 voor een maandabonnement en €34,99 op jaarbasis.

Prijsverhoging mogelijk te maken met Viaplay

Het viel te verwachten dat ook F1 TV de prijzen zou gaan verhogen. Het gaat namelijk niet goed met Viaplay, waardoor zij eerder al lieten weten geen jaarabonnementen meer aan te bieden. Ook daalt het abonnees van de streamingdienst flink. Helaas hebben alle eerder doorgevoerde bezuinigingen niet het gewenste effect. Viaplay zou namelijk op dit moment zelfs evenveel waard zijn als het bedrag dat zij betalen voor de uitzendrechten van de Formule 1. Door de kritiek op de prijs van een lidmaatschap, besluiten daarom veel mensen over te stappen van Viaplay naar F1 TV Pro.

F1 TV blijft goedkoper alternatief

Hoewel de prijzen bij F1 TV nu ook stijgen, blijft de streamingdienst een goedkoper alternatief dan Viaplay. Een normaal abonnement kost hier namelijk €15,99 per maand. Dit is nog steeds €3 meer dan dat je kwijt bent voor het duurste maandabonnement F1 TV Pro. Ook op jaarbasis is het abonnement van F1 TV Pro goedkoper dan bij Viaplay. Voor het jaarabonnement bij F1 TV Pro betaal je als nieuwe abonnee nu omgerekend namelijk €7,91 per maand (12x €7,91 =) €94,99. Bij Viaplay ben je op jaarbasis ruim €190 kwijt.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.