Alle ‘The Omen’-films in chronologische volgorde (en waar je ze streamt)

De griezelige The Omen-franchise werd in 2024 nieuw leven ingeblazen. Met The First Omen gaan we terug naar het begin. De komst van deze nieuwe film luidt het perfecte moment in voor een filmmarathon. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de chronologische volgorde van alle The Omen-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘The Omen’-films

De eerste keer dat de bioscoopzalen zinderden door het griezelige verhaal van The Omen, was in 1976. Er volgden flink wat films: meerdere sequels, een remake en nu dus een prequel. In 2024 was het namelijk tijd voor The First Omen, waarin we zien hoe het allemaal begon. Door deze film leren we wat er allemaal voorafging aan de geboorte van Damien, de antichrist. De jonge Amerikaanse Margaret (gespeeld door Nell Tiger Free van Game of Thrones en Servant) vertrekt naar Rome om non te worden. Terwijl ze in een weeshuis aan de slag gaat, ontstaat er een bijzondere band met een van de kinderen.

Met de komst van de nieuwe film, wil je je misschien wel aan álle The Omen-titels wagen. Dat kun je op twee manieren doen: je kunt de films op volgorde van releasejaar kijken of gaan voor de chronologische volgorde. Deze twee komen namelijk niet overeen. Hieronder zetten we beide manieren op een rij.

‘The Omen’ op volgorde van releasejaar

Er zijn inmiddels zes The Omen-films te bekijken, beginnende bij The Omen uit 1976 en eindigend bij The First Omen uit 2024. Mocht je de films op volgorde van releasedatum kijken, dan is dit hoe je dat doet:

VolgordeTitelReleasejaar
1The Omen1976
2Damien: The Omen II1978
3Omen III: The Final Conflirt1981
4Omen IV: The Awakening1991
5The Omen2006
6The First Omen2024

The Omen-films in chronologische volgorde kijken

Hoewel The First Omen uit 2024 het nieuwste exemplaar is, bevindt deze zich in de tijdlijn helemaal aan het begin. De naam The First Omen suggereert het natuurlijk al, maar dit is een prequel. Als je de films dus op chronologische volgorde wilt kijken, dan moet je eigenlijk met deze beginnen.

VolgordeTitelReleasejaar
1The First Omen2024
2The Omen1976
3Damien: The Omen II1978
4Omen III: The Final Conflirt1981
5Omen IV: The Awakening1991
6The Omen2006

Waar zijn de ‘The Omen’-films te bekijken?

Voor de The Omen-films kun je op Disney+ terecht, waar je op dit moment The Omen uit 2006 en 1976, Damien: The Omen II en Omen III: The Final Conflict kijkt. Ook The First Omen kijk je hier sinds kort. Omen IV: The Awakening is op dit moment helaas nergens te streamen in Nederland.

Verhaal en trailer van ‘The First Omen’

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.