Nieuw in de bioscoop | Mei 2024

Als filmliefhebber staat een bezoekje aan de bioscoop misschien wel regelmatig op het programma. Dan ben je natuurlijk benieuwd welke films je kunt verwachten op het witte doek. We houden je hier graag van op de hoogte, dus in dit artikel vind je wat er nieuw in de bioscoop in mei 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe bioscoopfilms deze maand
📝 Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in mei 2024
📺 De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films in de bioscoop in mei 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe bioscoopfilms uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie nieuwkomers ook een lijst met meer titels die in mei 2024 in de bioscoop in Nederland verwacht worden.

1. Kingdom of the Planet of the Apes (8 mei)

In mei staat er een nieuw deel van de Planet of the Apes-serie op het programma. Voor de tiende keer opent de planeet van de apen, waar dieren de baas zijn en mensen een teruggetrokken bestaan leven, zijn deuren voor ons. De splinternieuwe film, die vanaf woensdag 8 mei op het witte doek verschijnt, heet Kingdom of the Planet of the Apes. Er is een nieuwe apenleider opgestaan die de leer van Caesar niet ten goede gebruikt. De toekomst van de planeet staat op losse schroeven…

→ Ook de vorige delen zien? Bekijk direct alle Planet of the Apes-films 🙉

2. Challengers (2 mei)

Zendaya schittert vanaf donderdag 2 mei in Challengers, een nieuwe film van de geprezen regisseur Luca Guadagnino. Hem kun je kennen van titels als Call Me By Your Name en Bones and All, maar nu zet hij een dramafilm neer over tennisster Tashi Duncan. Nadat zij haar eigen carrière door een blessure verliest, stort ze zich op het coachen van twee mannelijke talenten. Maar de spanningen tussen hen lopen steeds hoger op, terwijl ze niet alleen om de wereldtitel maar ook om Tashi’s hart strijden.

3. Furiosa: A Mad Max Saga (23 mei)

Oscarwinnende regisseur George Miller keert terug naar de iconische dystopische wereld van de Mad Max-reeks. We duiken in het verleden van Furiosa, deze keer niet vertolkt door Charlize Theron maar door Anya Taylor-Joy. Nadat de wereld ten onder is gegaan komt ze in handen van een grote motorbende terecht en moet ze er alles aan doen om toch terug naar huis te keren. De Warner Bros.-film komt naar HBO Max, maar draait eerst vanaf donderdag 23 mei in de bioscoop.

→ Ook het vorige deel zien? Bekijk direct Mad Max: Fury Road 🏍️

Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in mei 2024

Hieronder vind je een lijst met de films die in mei in de bioscoop verschijnen, inclusief de precieze releasedatum. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn. Het onderstaande overzicht is bovendien voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelGenreDatum
GarfieldFamiliefilm1 mei
ROH 23/24: CarmenOpera1 mei
A Few Mornings, an EveningDocumentaire2 mei
Bed & BreakfastRomcom2 mei
BoléroDrama2 mei
BreatheSciencefiction2 mei
ChallengersDrama2 mei
Club ZeroDrama2 mei
MacbethDrama2 mei
RadicalDrama2 mei
TarotHorror2 mei
Woman Of…Drama2 mei
Star Wars Episode I – The Phantom Menace (re-release)Sciencefiction3 mei
Kingdom of the Planet of the ApesAvontuur8 mei
BewariërsDocumentaire9 mei
Knox Goes AwayThriller9 mei
Mothers’ InstinctThriller9 mei
The BeastRomantisch drama9 mei
The BraidDrama9 mei
The Sweet EastDrama9 mei
Drie Rovers en een leeuwFamiliefilm15 mei
Transformers: 40th Anniversary EventAnimatie15 mei
Carmina BuranaOpera16 mei
CharcoalDrama16 mei
Krazy HouseKomedie16 mei
IF / FantasievriendjesFamiliefilm16 mei
Laatste RondeDrama16 mei
L’arche de NoéDrama16 mei
Lost in the NightDrama16 mei
The Last FrontOorlog16 mei
The Mother of All LiesDocumentaire16 mei
The Strangers: Chapter 1Horror16 mei
Furiosa: A Mad Max SagaActie23 mei
Hit ManActiekomedie23 mei
I Am the River, The River is MeDocumentaire23 mei
I Love You MoreDrama23 mei
The End We Start FromDrama23 mei
EzraKomedie30 mei
HAIKYU!! The Dumpster BattleAnimatie30 mei
KunstroofDocumentaire30 mei
Maria MontessoriDrama30 mei
Moving (re-release)Drama30 mei
Together 99Komedie30 mei
Winnie the Pooh: Blood and Honey 2Horror30 mei

De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Veel filmfilmliefhebbers bezoeken niet alleen de bioscoop, maar hebben ook abonnementen op streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland en Viaplay. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Ook houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: The Walt Disney Company en Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.