Nieuw in de bioscoop | April 2024

Als filmliefhebber staat een bezoekje aan de bioscoop misschien wel regelmatig op het programma. Dan ben je natuurlijk benieuwd welke films je kunt verwachten op het witte doek. We houden je hier graag van op de hoogte, dus in dit artikel vind je wat er nieuw in de bioscoop in april 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe bioscoopfilms deze maand
📝 Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in april 2024
📺 De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films in de bioscoop in april 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe bioscoopfilms uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie nieuwkomers ook een lijst met meer titels die in april 2024 in de bioscoop in Nederland verwacht worden.

1. Ghostbusters: Frozen Empire (4 april)

Who you gonna call? Drie jaar geleden werden we verblijd met Ghostbusters: Afterlife en nu is het tijd voor een nieuw deel van de populaire reeks. Vanaf donderdag 4 april is de familie Spengler terug in Ghostbusters: Frozen Empire. De iconische brandweerkazerne is weer in leven geroepen om vanuit daar nóg beter spoken te kunnen vangen. Maar bij de ontdekking van een oud voorwerp komt een kwaadaardige kracht vrij. De nieuwe en oude Ghostbusters moeten samenwerken om de wereld te redden van een tweede ijstijd.

→ Ook het vorige deel zien? Bekijk direct Gostbusters: Afterlife 🤩

2. The Fall Guy (25 april)

De regisseur van Bullet Train en Deadpool 2 is terug met een gloednieuwe actiekomedie. Het verhaal draait om stuntman Colt Seavers, die de stunts verzorgt voor de film die zijn ex Jody Moreno regisseert. Als grote ster en hoofdrolspeler Tom Ryder vermist raakt, moet Colt hem terugvinden om de film van zijn ex te redden… én haar hart terug te winnen. The Fall Guy schittert vanaf donderdag 25 april in de bioscoop en heeft hoofdrollen voor Ryan Gosling, Emily Blunt en Aaron Taylor-Johnson.

3. Immaculate (4 april)

Sydney Sweeney heeft een hoofdrol te pakken in de horrorfilm Immaculate. Ze kruipt in de huid van Cecilia, een jonge vrouw die na een bijna doodervaring naar een klooster in Italië vertrekt om haar leven aan God te wijden. Daar raakt ze op onverklaarbare wijze zwanger en wordt ze gezien als de nieuwe heilige maagd Maria. Maar dan gebeuren er steeds angstaanjagendere dingen en vraagt Cecilia zich af waarom juist zij uitgekozen is.

Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in april 2024

Hieronder vind je een lijst met de films die in april in de bioscoop verschijnen, inclusief de precieze releasedatum. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn. Het onderstaande overzicht is bovendien voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelGenreDatum
ConannFantasy4 april
Ghostbusters: Frozen EmpireAvontuur4 april
ImmaculateHorror4 april
La ChimeraDrama4 april
Lupin III: The Castle of CagliostroAnimatie4 april
MelkNederlandse film4 april
Monkey ManThriller4 april
Taste of FreedomRomantiek4 april
The Waste LandDocumentaire4 april
Un Métier SérieuxDrama4 april
Civil WarActie11 april
Four DaughtersDocu-fictie11 april
Housekeeping for BeginnersKomedie11 april
InvasieNederlandse film11 april
LiefjesDocumentaire11 april
Love Lies BleedingThriller11 april
The First OmenHorror11 april
Tiger StripesDrama11 april
AbigailHorror18 april
AugureDrama18 april
Back to BlackBiopic18 april
Gimme Shelter (re-release)Documentaire18 april
Green BorderDrama18 april
Patrick and the WhaleDocumentaire18 april
The PeasantsDrama18 april
The Pianist (re-release)Oorlog18 april
They Shot the Piano PlayerAnimatie18 april
Woman Of…Drama18 april
Yamas!Nederlandse film18 april
Het Muizenhuis – Sam en Julia in de BioscoopKinderfilm24 april
Lassie: Een Nieuw AvontuurKinderfilm24 april
ROH 23/24: Het ZwanenmeerBallet24 april
Vlindervrienden en het Grote AvontuurKinderfilm24 april
Vos en Haas Redden het BosKinderfilm24 april
HypnosenKomedie25 april
L’Abbe PierreBiografisch25 april
Spy X Family Code: WhiteAnimatie25 april
StingHorror25 april
Terrestrial VersesDrama25 april
The Fall GuyActiekomedie25 april
The Marsh King’s DaughterThriller25 april
The Stones and Brian JonesDocumentaire25 april
Soul (re-release)Animatie26 april

De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Veel filmfilmliefhebbers bezoeken niet alleen de bioscoop, maar hebben ook abonnementen op streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland en Viaplay. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Ook houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Warner Bros. Pictures International Holland, Universal Pictures International en The Searchers

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.