Bevestigd: HBO Max komt in 2022 naar Nederland

We kunnen nu echt met zekerheid zeggen dat Netflix en Disney+ er een nieuwe gigantische concurrent bij zullen krijgen in Nederland. WarnerMedia’s gloednieuwe streamingdienst HBO Max heeft namelijk haar komst naar Nederland bevestigd. Vanaf 2022 kunnen we van alle films en series die de streamingdienst biedt genieten.

HBO Max laat via Twitter weten: vanaf 2022 te zien in Nederland

Eindelijk is het officieel: vanaf 2022 kunnen we van de films en series van HBO Max genieten in Nederland! In een tweet liet de nieuwe streamingdienst weten dat ze in ons koude kikkerlandje in 2022 haar opwachting maakt. Een specifieke datum is nog niet bekend.

Geen verrassing

De komst van HBO Max is absoluut geen verrassing te noemen. Eerder maakten vacatures al duidelijk dat de streamingdienst eraan zat te komen. Of er door de samenvoeging met Discovery ook een versmelting plaats zal vinden met de streamingdienst discovery+ is momenteel nog niet bekend. We houden je op de hoogte via onze website en social media-kanalen.

HBO Max rolt snel uit in heel veel verschillende landen

Nog deze maand zal HBO Max, een video on demand-platform dat al erg populair is in de Verenigde Staten, van start gaan in Andorra, Denemarken, Finland, Noorwegen, Spanje en Zweden. Vanaf 26 oktober gaat de streamingdienst daar live.

In 2022 staan dus onder andere Hongarije, Kroatië, Turkije, Polen, Portugal en… Nederland op de planning!

Wat voor films en series kun je tegen welke prijs verwachten op HBO Max?

In een persbericht heeft WarnerMedia een aantal interessante dingen laten weten over de strategie in Europa. Allereerst zal in Nederland een ‘window’ van 45 dagen tussen bioscooprelease en lancering op HBO Max worden aangehouden. We zullen dus niet lang meer hoeven te wachten om de nieuwste films en series online te kunnen kijken!

Een officiële prijs is nog niet geformuleerd voor Nederland, maar het lijkt erop neer te komen dat er in Europa wordt gestart met een zeer aantrekkelijk aanbod voor jaarabonnementen. Hiermee wordt gestart in Spanje en Finland, waar je omgerekend per maand slechts €5,99 zal betalen en zo 30% besparen ten opzichte van een flexibel maandabonnement van €8,99 per maand. Ook worden er binnenkort aanvullende ‘startaanbiedingen’ bekendgemaakt voor de eerste abonnees, maar hierover is nog niets concreets bekendgemaakt..

Verder vallen er gigantisch veel goede titels onder het aanbod van de streamingdienst. WarnerMedia, de eigenaar van HBO Max, heeft namelijk filmstudio’s als HBO, Warner Bros., DC Entertainment, The CW en nog veel meer onder zich. Daarmee zou je bijvoorbeeld de komst van Friends, Game of Thrones, The Big Bang Theory, Rick and Morty en South Park kunnen verwachten, maar ook films zoals Harry Potter, Batman, Dunkirk, Aquaman en Godzilla vs. Kong. Een overzicht van te verwachten films en series vind je op de pagina met het aanbod van HBO Max. Niets is echter nog officieel bevestigd voor Nederland, dus dit blijft speculeren.