Nieuwe streaminggigant op komst? WarnerMedia (HBO Max) & Discovery (discovery+) worden samengevoegd

Groot nieuws in het streaminglandschap vandaag. AT&T’s WarnerMedia en Discovery hebben aangekondigd dat de bedrijven zullen worden samengevoegd. De twee enorme spelers in de markt van de streamingdiensten zijn de eigenaars van respectievelijk HBO Max en discovery+. Momenteel is nog niet bekend wat de samenvoeging zal betekenen voor deze video on demand-platforms, maar een samensmelting zou geen ondenkbaar scenario zijn.

AT&T’s WarnerMedia en Discovery kondigen samenvoeging aan

De ’talk of the town’ in de wereld van de streamingdiensten was op de ochtend van maandag 17 mei 2021 direct duidelijk: WarnerMedia, een bedrijf van AT&T, en Discovery hebben bekendgemaakt samen één bedrijf te gaan vormen. Verschillende Amerikaanse media deelden dit nieuws na een persbericht van AT&T.

Het bedrijf zal worden geleid door de huidige CEO van Discovery: David Zaslav. De naam van het nieuwe bedrijf is nog niet bekendgemaakt, maar de transactie is al wel goedgekeurd door het bestuur van beide bedrijven.

Samen sterker tegen concurrenten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video

De samenvoeging van de beide bedrijven betekent dat ze sterker kunnen komen te staan tegen grote concurrenten in het streaminglandschap, waaronder Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Momenteel is nog niets officieel bekendgemaakt over de manier waarop de beide streamingdiensten samen zullen gaan werken. Wel zou het mogelijk zijn dat de twee streamingdiensten volledig worden samengevoegd in één groot overkoepelend video on demand-platform. Ook zou het kunnen dat in de toekomst bundels worden aangeboden, waarbij gebruikers een abonnement op discovery+ en HBO Max kunnen combineren. Hetzelfde gebeurt op dit moment in de Verenigde Staten met Hulu, ESPN+ en Disney+ al.

Één gegeven wat zeker is, is dat de combinatie van de beide bedrijven een grote nieuwe speler in de markt zal vormen. WarnerMedia heeft met HBO Max een gigantische bibliotheek van originele films en series beschikbaar. Discovery heeft een grote wereldwijde aanwezigheid met lokale en globale content in meer dan 200 landen met een focus op real-life entertainment en unscripted programma’s. Door de samenvoeging zal er meer geld beschikbaar zijn om te investeren in originele content, wat natuurlijk goed nieuws voor abonnees is.

Aanwezigheid van HBO Max en discovery+ in Nederland

Op het moment van schrijven is HBO Max nog niet gelanceerd in Europa. Wel kun je vanuit Nederland al naar discovery+ kijken met programma’s van zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Eurosport, Food Network, HGTV, Investigation Discovery en MotorTrend. Op Streamwijzer laten we weten wat het laatste nieuws over discovery+ is en welke series allemaal terug te vinden zijn in het aanbod van discovery+. Via de onderstaande groene knop kun je direct beginnen met het kijken van alle programma’s op de streamingdienst.