‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20: alles wat we nu weten

Vorig jaar konden we genieten van het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy. Al snel kwam er goed nieuws voor de fans, die nu ook uit kunnen kijken naar seizoen 20. In maart verschijnt het op de Amerikaanse televisie, maar wanneer kunnen we in Nederland kijken op Disney+? En weten we al meer over het verhaal en de cast? In dit artikel praten we je helemaal bij.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Alles over ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20

In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten over Grey’s Anatomy seizoen 20, zodat je alle up-to-date informatie op een rijtje hebt.

— Klik om te springen op deze pagina —
✍️ Waar gaat Grey’s Anatomy seizoen 20 over?
👩‍⚕️ Wie zitten er in de cast van seizoen 20?
📺 Waar kan je Grey’s Anatomy seizoen 20 online kijken in Nederland?
🏰 Wanneer komt seizoen 20 op Disney+?
Komt er nog een seizoen 21 van Grey’s Anatomy?

Waar gaat ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20 over?

Lees niet verder als je het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy nog niet gezien hebt, want hier komen spoilers! Als je het wel gezien hebt, weet je dat de serie eindigde met een gigantische cliffhanger. Teddy stortte neer in de OK en haar leven hangt dus aan een zijden draadje. Het nieuwe seizoen gaat verder waar we gebleven waren. Er zijn in de seizoensfinale natuurlijk ook een hoop romantische stelletjes ontstaan en die zullen in kersverse afleveringen heel wat te verduren krijgen.

Hieronder bekijk je alvast de teaser om te zien wat je te wachten staat. Goed om te weten: dit seizoen zal een korte worden en bestaan uit slechts tien afleveringen.

Wie zitten er in de cast van ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20?

Grey’s Anatomy zou Grey’s Anatomy niet zijn zonder Ellen Pompeo als Dr. Meredith Grey. Hoewel haar rol steeds kleiner wordt, zien we haar wel weer in bovenstaande teaser en zal ze dus ook zeker in de nieuwe afleveringen verschijnen.

Daarnaast keren een hoop andere vaste gezichten ook terug. Zo is James Pickens Jr. terug als Dr. Richard Webber en Chandra Wilson als Dr. Miranda Bailey. Ook Kevin McKidd (Owen), Caterina Scorsone (Amelia), Camilla Luddington (Jo), Kim Raver (Teddy), Jake Borelli (Levi) en Chris Carmack (Atticus) zijn er weer bij.

Waar kan ik ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20 online kijken in Nederland?

Het twintigste seizoen van Grey’s Anatomy begint op donderdag 14 maart. Dan zal het echter alleen nog op de Amerikaanse zender ABC te zien zijn. In Nederland moeten we er helaas iets langer op wachten. Eerst zal het hier op televisie uitgezonden worden, dan pas kunnen we het op een streamingdienst verwachten.

Op dit moment kun je alle negentien voorgaande seizoenen exclusief bij streamingdienst Disney+ kijken. Dit komt doordat ABC, de studio achter Grey’s Anatomy, onderdeel is van The Walt Disney Company.

Bekijk direct alle seizoenen van Grey’s Anatomy bij Disney+ 🩺

Wanneer komt ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20 op Disney+?

De eerste negentien seizoenen van Grey’s Anatomy kijk je dus op Disney+. Het twintigste seizoen kunnen we hier daarom ook verwachten. Maar wanneer is het zover? Dat is helaas nog niet met zekerheid te zeggen. We kunnen natuurlijk wel kijken naar de vorige seizoenen. Seizoen 18 werd bijvoorbeeld van september 2021 tot mei 2022 uitgezonden (met tussenpozen) en was in juni 2022 te zien op Disney+. Het negentiende seizoen was op zijn beurt van oktober 2022 tot mei 2023 te zien op de Amerikaanse zender ABC en verscheen in juni 2023 op Disney+.

Seizoen 20 gaat op 14 maart 2024 van start en telt tien afleveringen. De seizoensfinale staat daarom als het goed is op 16 mei 2024 op de planning. Mocht dit zo zijn, dan verwachten we seizoen 20 in juni 2024 op Disney+. Dit is echter nog niet bevestigd door de streamingdienst, dus kunnen we het nog niet met zekerheid zeggen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Komt er een ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 21 of is S20 het laatste seizoen van de serie?

Op dit moment is Grey’s Anatomy helaas nog niet verlengd met een nieuw seizoen. Of seizoen 21 dus op de planning staat, is niet bekend. Uiteraard houden wij de laatste berichtgeving altijd in de gaten en hoor je het direct van ons via je mail en onze website als er meer bekend wordt.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.