‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19: alles wat we tot nu toe weten

Van ‘s werelds populairste ziekenhuisserie is er inmiddels een negentiende seizoen. Wij hebben het uiteraard over Grey’s Anatomy, momenteel in Nederland te streamen via Disney+. In dit artikel vind je alles wat we tot nu toe over het gloednieuwe seizoen weten en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

Waar gaat ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 over?

Lees niet verder als je het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy nog niet gezien hebt, want hier komen spoilers! Als je het wel gezien hebt, weet je dat het laatste seizoen van de bekende ziekenhuisserie eindigde met het sluiten van het residency-programma van het Grey Sloan Memorial Hospital. Twee artsen waren op de vlucht voor de politie nadat ze waren aangegeven voor hulp bij zelfdoding. Genoeg onbeantwoorde vragen en cliffhangers dus! Ongetwijfeld zullen we hier in het nieuwe seizoen meer van zien. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden.

Grey's Anatomy Season 19 Trailer (HD)

Wie zitten er in de cast van ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19?

De vaste cast keert terug voor dit gloednieuwe seizoen, dus we zullen onder meer Ellen Pompeo als Dr. Meredith Grey, James Pickens Jr. als Dr. Richard Webber en Chandra Wilson als Dr. Miranda Bailey terugzien. Wel belangrijk om te weten: Ellen Pompeo verschijnt volgens de geruchten maar in acht afleveringen (van waarschijnlijk twintig afleveringen), dus zij zal minder te zien zijn dan normaal gesproken. Dit komt omdat ze druk bezig is geweest met de nieuwe serie Orphan.

Daarnaast zullen we ook Kelly McCreary, Caterina Scorsone, Camilla Luddington, Jake Borelli, Chris Carmack en Anthony Hill weer in hun vaste rollen gaan zien. Verder worden er een aantal nieuwe acteurs toegevoegd aan de cast, waaronder Alexis Floyd (Inventing Anna), Niko Terho (The Thing About Harry), Midori Francis (Good Boys), Adelaide Kane (Once Upon a Time) and Harry Shum Jr. (Glee).

Waar kan ik ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 online kijken in Nederland?

Het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy ging op 6 oktober 2022 van start op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland moeten we nog iets langer wachten. Het achttiende seizoen werd hier in januari ’22 nog uitgezonden op de tv-zender NET5, op 7 februari 2023 is het tijd voor nieuwe episodes.

Momenteel kun je alle achttien seizoen exclusief bij streamingdienst Disney+ kijken. Dit komt doordat ABC, de studio achter Grey’s Anatomy, onderdeel is van The Walt Disney Company.

Bekijk direct alle seizoenen van Grey’s Anatomy bij Disney+ 🩺

Wanneer komt ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 op Disney+ of een andere streamingdienst?

In Amerika verscheen de serie op dus 6 oktober 2022 op de zender ABC en op de Belgische Disney+ ging het gloednieuwe seizoen op 9 november 2022 van start. Maar wanneer is Nederland aan de beurt?

Inmiddels is ook bekend wanneer seizoen 19 seizoen hier op Disney+ zal verschijnen. Op de homepage van de streamingdienst is namelijk te zien dat het seizoen op 1 juni 2023 pas live gaat. We moeten er dus nog even geduld voor hebben. Op NLZIET zijn de afleveringen van seizoen 19 na de tv-uitzendingen (vanaf 7 februari iedere dinsdagavond) terug te kijken.

Komt er een ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 20 of is S19 het laatste seizoen van de serie?

We weten jammer genoeg nog niet of er ook een seizoen 20 van Grey’s Anatomy zal worden geproduceerd, maar ABC heeft ook niet aangegeven dat het na het negentiende seizoen klaar is. Via de website en social media-kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte.


Veelgestelde vragen

  • Waar kan ik Grey’s Anatomy seizoen 19 online kijken in Nederland?

    De eerste achttien seizoenen van Grey’s Anatomy zijn op dit moment bij Disney+ te streamen in Nederland. Ook het negentiende seizoen zal hier in de toekomst te zien zijn.

  • Wanneer komt Grey’s Anatomy seizoen 19 op Disney+ of een andere streamingdienst?

    Onlangs is bekendgemaakt dat seizoen 19 van de medische dramaserie op 1 juni 2023 op Disney+ in Nederland te zien zal zijn. Op de Amerikaanse zender ABC verscheen de serie op 6 oktober 2022, bij ons zal het nog iets langer duren.

  • Komt er een Grey’s Anatomy seizoen 20?

    We weten jammer genoeg nog niet of er ook een seizoen 20 van Grey’s Anatomy zal worden geproduceerd, maar ABC heeft ook niet aangegeven dat S19 het einde is. Via de website en social media kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.