Alle Fast & Furious-films in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

In 2023 scheurden de bolides weer over het scherm in Fast X. Veel filmliefhebbers vroegen zich toen af wat de chronologische volgorde van de Fast & Furious-films precies is. Om een ultieme filmmarathon mogelijk te maken, hebben wij speciaal voor jullie een overzicht van alle 11 films gemaakt. Ook laten we weten waar de films allemaal online te streamen zijn.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Fast & Furious’-films

Het eerste moment dat we kennismaakten met de Fast & Furious-films was in 2001, toen The Fast & The Furious verscheen. Er volgden nog een hele hoop films, met als laatste Fast X uit 2023. In de toekomst staan er nog meer films op de planning.

Goed om te weten is dat er twee manieren zijn om de Fast & Furious-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. De reeks duikt namelijk een keer terug in de tijd en dus klopt de tijdlijn niet helemaal als je de films kijkt op de volgorde waarin ze op het witte doek verschenen. Hieronder zetten we beide manieren op een rij.

‘Fast & Furious’ in chronologische volgorde kijken

Het beste is het natuurlijk om de films in chronologische volgorde te kijken. In dat geval is het wel handig om te weten dat de vierde, vijfde en zesde film zich allemaal vóór de derde film afspelen. Daarna kun je ze wel weer gewoon op volgorde van releasejaar opzetten. Dit levert de volgende volgorde op:

VolgordeTitelReleasejaar
1The Fast and The Furious2001
22 Fast 2 Furious2003
3Fast and Furious2009
4Fast Five2011
5Fast & Furious 62013
6The Fast and the Furious: Tokyo Drift2006
7Furious 72015
8The Fate of the Furious2017
9Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw2019
10F9: The Fast Saga2021
11Fast X2023

‘Fast & Furious’ op volgorde van releasedatum

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de films liever op volgorde van releasedatum wil kijken. In dat geval kun je de elf films op de onderstaande manier kijken:

VolgordeTitelReleasejaar
1The Fast and The Furious2001
22 Fast 2 Furious2003
3The Fast and the Furious: Tokyo Drift2006
4Fast and Furious2009
5Fast Five2011
6Fast & Furious 62013
7Furious 72015
8The Fate of the Furious2017
9Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw2019
10F9: The Fast Saga2021
11Fast X2023

Waar zijn de ‘Fast & Furious’-films te bekijken?

De eerste acht Fast & Furious-films zijn op vier verschillende streamingdiensten te bekijken. Zo kun je ze momenteel onder meer hier op streamingdienst Amazon Prime Video vinden, op Netflix kijken en op SkyShowtime en Pathé Thuis streamen.

Voor Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw kun je enkel en alleen op Pathé Thuis terecht. De TVOD-streamingdienst is de enige die alle films van de franchise aanbiedt, want ook F9: The Fast Saga en Fast X zijn hier te vinden. Die laatste film kun je overigens ook hier op SkyShowtime bekijken.

→ De complete filmreeks bingen? Bekijk de Fast & Furious-films op Pathé Thuis 🏎️

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Fast & Furious-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.