Na ‘The Last of Us’ is het tijd voor de nieuwe gameverfilming ‘Fallout’

The Last of Us was niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste gameverfilming zijn. Sterker nog: liefhebbers van dit soort series kunnen nú op Amazon Prime Video terecht. Daar kun je vanaf vandaag de acht afleveringen van Fallout bingen. Ook deze serie neemt ons mee naar een dystopische wereld.

Serie ‘Fallout’ is anders dan de game

Fallout is een van de meest geliefde videogames aller tijden. Nu komt deze wereld tot leven in de splinternieuwe serie Fallout. Goed om te weten is dat de serie, anders dan het eerdergenoemde The Last of Us, de plot van de game niet heel nauwgezet volgt. Het is vooral de wereld die overgenomen wordt, waarbinnen een nieuw verhaal verteld wordt. Ook als je de game helemaal uitgespeeld hebt, kun je dus nog met een frisse blik genieten van de serie.

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch Los Angeles. De wereld is verwoest door straling en de enige manier om te overleven is door te schuilen in een van de luxe ondergrondse bunkers. Bovengronds zorgt niet alleen radiatie voor problemen, maar leven ook keiharde bandieten. Als Lucy haar vader wil vinden, zal ze de veiligheid van de bunker echter wel moeten verlaten.

‘Fallout’ staat nu op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft vandaag alle acht afleveringen van Fallout aan het aanbod toegevoegd. Je kunt dus direct aan het bingen slaan. Of het daarna klaar is, is nog onbekend. De makers van de serie zien een tweede seizoen echter zéker zitten en laten weten genoeg ideeën te hebben, dus je kan alvast gaan hopen op meer.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van de serie

Fallout, dat gebaseerd is op één van de vetste videospellen ooit, vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. 200 jaar na de Apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.


Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.