Bevestigd: Disney+ voert vanaf november prijsverhogingen door

Gisteren berichtten we al dat Disney+ waarschijnlijk voor de tweede keer dit jaar prijsverhogingen zou gaan doorvoeren. Vandaag heeft een medewerker van de streamingdienst dit aan de redactie van Streamwijzer bevestigd. Ook weten we nu wanneer het gaat gebeuren (vanaf november) en dat het voor zowel nieuwe als bestaande abonnees geldt. De maandelijkse prijs zal stijgen naar €10,99.

Disney+ voert in Nederland prijsverhogingen door voor nieuwe en bestaande abonnees

Op de homepage maakte Disney gisteren bekend dat er een nieuwe prijsverhoging in het vat zit. De maandelijkse prijs zal stijgen van €9,99 naar €10,99, de prijs op jaarbasis gaat van €99,90 naar €109,90. In januari van dit jaar werd de prijs voor een maandabonnement al verhoogd van €8,99 naar €9,99 en steeg de prijs van een jaarabonnement van €89,90 naar €99,90.

Ook goed om te weten: de prijsverhoging geldt voor nieuwe en bestaande abonnees. Een medewerker van Disney heeft dit in het volgende statement bekendgemaakt:

🗣️ “Als u een nieuwe klant bent, gaan de prijzen op 1 november omhoog. Als u een bestaande abonnee bent, dan begint het op 6 december.”
– Medewerker Disney+

Prijzen maand- en jaarabonnement gaan omhoog vanaf november

Nieuwe klanten gaan dus vanaf 1 november 2023 meer betalen voor een abonnement op Disney+. Bestaande abonnees zullen vanaf 6 december 2023 een hoger maandelijks of jaarlijks bedrag af moeten staan om naar de films en series van de streamingdienst te blijven kijken. Zowel het maandabonnement als jaarabonnement wordt duurder. Hieronder zetten we deze informatie overzichtelijk op een rijtje.

  • Maandabonnement: van €9,99 naar €10,99
  • Jaarabonnement: van €99,90 naar €109,90
  • Verschil tussen maand-/jaarabonnement: ongeveer 16,7% korting

Ook prijsstijging voor Disney+-abonnees bij Ziggo en KPN

De grote telecomproviders Ziggo en KPN hebben inmiddels beiden aan Streamwijzer laten weten dat er binnenkort ook voor hun Disney+-abonnees sprake is van een prijsverhoging.

Een woordvoerder van Ziggo heeft in onderstaand statement bevestigd dat zij de prijskeuzes van Disney volgen, zoals hierboven aangegeven. Klanten die al een Disney+-abonnement hebben, zullen als het goed is binnenkort bericht krijgen van de telecomprovider.

🗣️ “Ziggo biedt klanten Disney+ direct via het TV & Streaming-platform aan en biedt ook de mogelijkheid om gemakkelijk abonnementen aan en uit te zetten via Mijn Ziggo. De abonnementen sluiten klanten af bij Disney+ en alleen de facturering loopt via Ziggo, hierbij volgen wij de retailprijs van Disney+. De prijsverhoging voor nieuwe en bestaande abonnees van Disney+ geldt daarom ook voor abonnementen die via Ziggo zijn afgesloten. Klanten die een Disney+-abonnement via Ziggo afnemen, worden door Ziggo op de hoogte gesteld.”
– Woordvoerder van Ziggo

Ook een woordvoerder van KPN heeft aan de redactie van Streamwijzer bevestigd dat zij meegaan in de prijsaanpassing van Disney+. Wel blijft de entertainmentkorting uiteraard intact.

🗣️ “Wij gaan ook mee in de prijsaanpassing (10,99 euro) van Disney+. De entertainmentkorting (5 euro) die KPN-klanten krijgen als je Internet, Mobiel, TV en Entertainment combineert, blijft uiteraard behouden. Op die manier blijft het voordelig om Disney+ via KPN af te nemen. We zullen onze klanten hier uiteraard tijdig over informeren.”
– Woordvoerder van KPN

Nog even profiteren: tijdelijk 80% korting op een maandabonnement

Op dit moment heeft Disney+ ook een dikke aanbieding gelanceerd waarmee je nog even kunt profiteren voordat de prijzen omhoog gaan. Nieuwe en terugkerende klanten die tussen woensdag 6 september en woensdag 20 september een abonnement afsluiten, betalen voor de eerste drie maanden slechts €1,99 (per maand).

Ten opzichte van de oude abonnementsprijs van €9,99 levert dit een korting van maar liefst 80% op en een totale besparing van €24. Na de drie maanden ga je automatisch over naar de normale abonnementsprijs, wat dan dus €10,99 zal zijn.

Meer informatie over Disney+

Meer weten over de streamingdienst? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt. Ook informeren we je over al het laatste nieuws via je mail en onze social media-kanalen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.