Dit zijn de 10 beste films op Disney+

Disney+ is uiteraard de thuisbasis van Marvel, Star Wars en Pixar, maar bevat daarnaast ook een flink aantal fenomenale filmklassiekers. Dat betekent dat er een hele hoop goede films te vinden zijn. Maar welke titels zou je nu eigenlijk direct op je kijklijst moeten zetten? In dit artikel hebben we de top 10 beste films op Disney+ in Nederland op een rijtje gezet, zodat jij weet welke films je absoluut niet mag missen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in mei 2024.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Top 10: de beste films op Disney+ in Nederland in mei 2024

In de gigantische bibliotheek van Disney+ kan het soms moeilijk zijn om de echte toppers te vinden. Daarom hebben wij dit overzicht voor je gemaakt. Omdat het label ‘beste films’ geven natuurlijk best lastig is en dit eigenlijk een kwestie van smaak is, hebben we de tien films geselecteerd aan de hand van de internationale filmdatabase IMDb. Deze tien films worden het hoogst gewaardeerd. Bekijk ook de top 10 beste series op Disney+.

10. Aliens (1986)

Dit vervolg op Alien (ook te vinden in deze lijst) wordt door velen gezien als het betere deel. In Aliens keert uit de eerste film alleen Sigourney Weaver terug, want haar personage is de enige overlevende van de confrontatie met de mysterieuze wezens. Een halve eeuw later wordt zij uit haar kunstmatige slaap gehaald en moet ze terug naar de planeet om te kijken wat er aan de hand is. Haar ergste nachtmerries komen zo uit. Deze film kreeg een Oscar voor de fenomenale special effects en is zo mogelijk nog spannender dan het eerste deel.

9. Braveheart (1995)

In Braveheart bevinden we ons aan het einde van de dertiende eeuw en volgen we William Wallace, een Schotse rebel die gespeeld wordt door Mel Gibson. Toen hij nog een jonge jongen was verloren zijn vader en broer, samen met vele anderen, hun leven toen ze probeerden Schotland te bevrijden. Nu is hij uit op wraak en begint hij aan zijn lange zoektocht om Schotland voor eens en voor altijd te bevrijden. Deze film sleepte maar liefst vijf Oscars in de wacht, waaronder die voor Beste Film. Ook op IMDb valt de film goed in de smaak, met een gemiddelde van een 8,4 uit wel een miljoen stemmen.

8. Avengers: Infinity War (2018)

Dit is niet de beste Avengers-film—die vind je op de zevende plek—maar wel een heel erg goede, met een dikke 8,4 op IMDb (uit ruim een miljoen stemmen). Avengers: Infinity War luidt de climax in van het Marvel Cinematic Universe en draait om de schurk der schurken: de gestoorde titaan Thanos.

7. Avengers: Endgame (2019)

Dit is hem dan: volgens IMDb-stemmers de allerbeste Marvel-film aller tijden. Ook Avengers: Endgame scoort een dikke 8,4 op IMDb en vormt de fantastische climax van tien jaar aan Marvel-films. In dit deel moet de groep voor de laatste keer afrekenen met Thanos, maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

6. WALL-E (2008)

In 2008 verscheen de heerlijke animatiefilm WALL-E in de bioscoop. Dit verhaal neemt ons mee naar het jaar 2185. WALL-E, kort voor Waste Allocation Load Lifter Earth-klasse, is de laatste robot op aarde en brengt zijn dagen door met het opruimen van de planeet. Al 700 jaar is hij hier zoet mee, maar dat verandert als hij EVE ziet, een gestroomlijnde en welgevormde sonde die op een scanmissie naar de Aarde wordt teruggestuurd. WALL-E begint aan zijn grootste avontuur tot nu toe als hij EVE door het heelal volgt. Deze fantastische film over het welbekende robotje ontving een Oscar voor Beste Animatiefilm.

5. Alien (1979)

Fenomenale regisseur Ridley Scott, die ons onder meer trakteerde op Blade Runner, Gladiator en American Gangster, maakte in 1979 Alien. In deze briljante film ontvangt een ruimteschip een noodoproep, waarna een van de bemanningsleden wordt aangevallen door een mysterieuze levensvorm. Een bloedstollende horrorfilm die een Oscar in de wacht sleepte voor de meesterlijke special effects.

4. The Lion King (1994)

Omdat we het over misschien wel de beste tekenfilm ooit hebben, mag The Lion King natuurlijk helemaal niet ontbreken in dit lijstje. Het verhaal zal bijna iedereen wel bekend zijn, dus daar gaan we het niet meer over hebben. Wat we wel nog even moeten zeggen is dat de klassieker alles bevat wat je nodig hebt: muziek van Hans Zimmer, avontuur en heerlijke humor, romantiek én een hartverscheurend verhaal. Het is dan ook niet voor niets dat de film bekroond werd met twee Oscars en op IMDb uit meer dan een miljoen stemmen een gemiddelde van een 8,5 ontvangt.

3. Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

De film waarmee het allemaal begon: Star Wars: Episode IV – A New Hope. Het eerste deel van de Star Wars-franchise en meteen een van de beste, met een 8,6 op IMDb als beloning. In deze film maken we voor de eerste keer kennis met Luke Skywalker, een van de rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de Darth Vader. Overigens is dit niet de beste Star Wars-film, die staat nog één plekje hoger op de lijst.

2. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

De tweede Stars Wars-film verscheen in 1980 in de bioscopen. Met een 8,7 op IMDb wordt deze beschouwd als nét even wat beter dan zijn voorganger. Of dit komt door het continue avontuur, de (voor die tijd) duizelingwekkende special effects—waarvoor de film zelfs een Oscar won—of de onvergetelijke onthullingen, is niet te zeggen. In dit deel wordt Luke Skywalker door Jedimeester Yoda voorbereid op de confrontatie met Darth Vader.

1. Fight Club (1999)

Dit is de beste film op Disney+: Fight Club. Met een 8,8 op IMDb wordt deze film fantastisch beoordeeld, en je kunt hem dan ook vinden in het lijstje van beste films aller tijden. Het is is een psychologische dramafilm over een alledaagse man die ongelukkig is met zijn kapitalistische leven. Met zijn nieuwe vriend, Tyler Durden, richt hij een ondergrondse vechtclub op, maar al snel begint de nieuwe onderneming steeds duisterder te worden. De voor een Oscar genomineerde film werd geregisseerd door David Fincher en biedt het podium aan topacteurs als Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter.

Volledige aanbod van films en series op Disney+ in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op Disney+ in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.