Dit zijn de 10 beste series op Disney+

Op Disney+ vind je genoeg fenomenale series, waardoor het af en toe lastig kan zijn om de echte toppers er tussenuit te vissen. In dit artikel hebben we de top 10 beste series op Disney+ in Nederland op een rijtje gezet, zodat jij weet welke titels je absoluut niet mag missen en je eigenlijk direct aan je kijklijst zou moeten toevoegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in januari 2024.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Top 10: de beste series op Disney+ in Nederland in januari 2024

In de gigantische bibliotheek van Disney+ kan het soms moeilijk zijn om de echte toppers te vinden. Daarom hebben wij dit overzicht voor je gemaakt. Omdat het label ‘beste series’ geven natuurlijk best lastig is en dit eigenlijk een kwestie van smaak is, hebben we de tien series geselecteerd aan de hand van de internationale filmdatabase IMDb. Deze tien series worden het hoogst gewaardeerd. Bekijk ook de top 10 beste films op Disney+.

10. One Strange Rock (1 seizoen)

One Strange Rock is een docuserie van National Geographic over de fragiliteit en de wonderen van de natuur. Voor de tien afleveringen zijn de filmmakers afgereisd naar wel 45 landen en zelfs naar de ruimte. De serie wordt gepresenteerd door acteur Will Smith en wordt met een gemiddelde van een 8,7 op IMDb erg goed beoordeeld door het grote publiek.

9. This Is Us (6 seizoenen)

In maart vorig jaar voegde Disney+ de eerste zes seizoenen van This Is Us toe aan haar aanbod. Deze ontzettend populaire serie uit de Verenigde Staten, waarvan de Nederlandse remake ‘Dit Zijn Wij’ in 2019 te zien was op de publieke omroep, mag zich sinds dan ook voegen bij de beste series op de streamingdienst, met een score van een 8,7 op IMDb. De komische dramaserie met onder andere Sterling K. Brown (Black Panther) vertelt het verhaal van de familie Pearson door de jaren heen.

8. The Simpsons (33 seizoenen)

The Simpsons behoeft eigenlijk geen introductie. Deze serie, die in 1989 van start ging en op dit moment 33 seizoenen telt, is inmiddels zo ongeveer cultureel erfgoed. Dit is dan ook het langslopende programma in de geschiedenis van de televisie, en met ruim zevenhonderd afleveringen ben je hier wel even zoet mee. De serie is niet alleen bij kijkers geliefd, met een 8,7 op IMDb, maar is ook vele malen in de prijzen gevallen. Zo werden er onder meer 35 Primetime Emmy Awards mee gewonnen.

7. The Mandalorian (2 seizoenen)

Het verhaal van The Mandalorian speelt zich zo’n vijf jaar na Star Wars: Return of the Jedi af. Na de verhalen van Jango en Boba Fett verschijnt een andere krijger in het universum van Star Wars na de val van het Galactisch Keizerrijk. We volgen de beproevingen van een eenzame held, genaamd de Mandalorian, in de buitenste regionen van de Melkweg, ver van de autoriteiten van de Nieuwe Republiek. Deze Star Wars-serie is al sinds de lancering het paradepaardje van Disney+ en telt inmiddels twee seizoenen. Een derde seizoen komt er ook aan, maar een exacte releasedatum is er nog niet.

6. It’s Always Sunny in Philadelphia (14 seizoenen)

It’s Always Sunny in Philadelphia draait om vier vrienden die een Ierse pub in Philadelphia runnen. Hun vreemde opvattingen en onzekere beslissingen zorgen ervoor dat ze regelmatig in de problemen komen. De serie loopt al sinds 2005, telt inmiddels vijftien seizoenen (waarvan er veertien op Disney+ staan) en wordt nog steeds erg goed ontvangen. Met een 8,8 op IMDb en 94% op de Rotten Tomatoes-meter zijn zowel kijkers als critici hier in ieder geval erg over te spreken.

5. O.J.: Made in America (1 seizoen)

Deze biografische serie draait om footballspeler O.J. Simpson, maar ook om het culturele verhaal van het moderne Amerika, waarin rassen, beroemdheid, media, geweld en het strafrechtelijk systeem een rol spelen. In 1994 wordt Simpsons ex Nicole Brown, samen met een vriend, dood aangetroffen in haar woning. Simpson wordt beschuldigd van moord, maar wordt na een lange strafzaak vrijgesproken. In deze documentaire blikt regisseur Ezra Edelman aan de hand van zeventig interviews terug op deze zaak. Met een 8,9 op IMDb wordt deze serie, bestaande uit vijf afleveringen, erg goed beoordeeld.

4. Gravity Falls (2 seizoenen)

Gravity Falls is een animatieserie over de tweeling Dipper en Mabel Pines. Zij worden door hun ouders naar het dorpje Gravity Falls in Oregon gestuurd. Wat aanvankelijk een normale vakantie lijkt, verandert al snel als er steeds meer mysterieuze dingen beginnen plaats te vinden. Met de serie werden twee Emmy Awards, drie Annie Awards en een BAFTA Children’s Award gewonnen, en kijkers geven het gemiddeld een 8,9. Hiermee is dit de beste animatieserie die je op dit moment op Disney+ kunt vinden.

3. The Beatles: Get Back (1 seizoen)

Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings-trilogie) heeft in 2021 The Beatles: Get Back gemaakt, een driedelige documentaireserie over The Beatles. Centraal stonden hun intieme opnamesessies, die uiteindelijk een keerpunt vormden in de muziekgeschiedenis. De serie is samengesteld uit meer dan zestig uur aan nog nooit vertoonde beelden en ongehoord audiomateriaal, en toont de warmte, de vriendschap en de creatieve genialiteit van het iconische viertal. Bij de productie waren onder meer Paul McCartney, Ringo Starr en Yoko Ono Lennon betrokken. Op dit moment scoort de serie een dikke 9 op IMDb.

2. Firefly (1 seizoen)

Firefly is een serie die in 2002 uitkwam en slechts één seizoen kreeg, maar nog steeds tot de beste series op Disney+ behoort. Althans, volgens kijkers van IMDb, die de serie belonen met een dikke 9. Het speelt zich vijfhonderd jaar in de toekomst af, in 2517, wanneer de mensheid in een nieuw sterrenstelsel woont. De bemanning van het ruimteschip Firefly neemt elk klusje aan dat ze kunnen krijgen, maar wanneer ze een gezochte passagier meenemen wordt de situatie steeds ingewikkelder…

1. Sherlock (4 seizoenen)

Sherlock is de beste serie die op dit moment op Disney+ te vinden is en wordt zelfs gezien als een van de beste series aller tijden. Dit is niet zo gek: niet alleen scoort de serie met een gemiddelde van een 9,1 op IMDb (uit bijna een miljoen stemmen) onder kijkers erg goed, ook critici zijn ontzettend enthousiast. Zo sleepte de serie diverse prijzen in de wacht, waaronder meerdere Primetime Emmy-awards. Dit kwam onder meer door de geweldige hoofdrollen, vertolkt door topacteurs Benedict Cumberbatch (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) en Martin Freeman (The Hobbit).

Volledige aanbod van films en series op Disney+ in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op Disney+ in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.