Alle Pirates of the Caribbean-films in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Met in totaal vijf films en een kijktijd van 12 uur en 9 minuten is de Pirates of the Caribbean-serie ideaal voor je volgende filmmarathon. De kortste film met Johnny Depp als Jack Sparrow duurt 2 uur en 9 minuten en de langste 2 uur en 49 minuten. Prima te doen in één dag dus! Maar met welke film moet je beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de chronologische volgorde van alle Pirates of the Caribbean-films? In dit artikel zetten we dit op een rijtje en laten we zien dat de films allemaal online te streamen zijn via Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Chronologische volgorde van alle Pirates of the Caribbean-films

In 2003 kroop Johnny Depp voor het eerst in de huid van Jack Sparrow. In Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl én de daaropvolgende films werd hij bijgestaan door Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush en Kevin McNally. Maar in welke volgorde moet je deze films nu precies kijken?

In principe is dit heel makkelijk: je moet namelijk gewoon de volgorde van releasejaar aanhouden. Om het nog gemakkelijker te maken, vind je hieronder een overzicht met de juiste kijkvolgorde, inclusief een trailer en een korte omschrijving.

VolgordeTitelReleasejaar
1Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl2003
2Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest2006
3Pirates of the Caribbean: At World’s End2007
4Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides2011
5Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales2017

1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

In 2003 maakten we voor het eerst kennis met Jack Sparrow. Het draait in dit eerste deel om zijn strijd met aartsvijand Hector Barbossa. Hij heeft Jacks geliefde schip The Black Pearl gestolen en Elizabeth Swann, de dochter van de gouverneur, ontvoerd. Zij zou namelijk de enige zijn die de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn bemanning rust, op kan heffen. Jack Sparrow slaat de handen ineen met Elizabeths jeugdvriend Will Turner om zijn schip én Elizabeth terug te veroveren.

2. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

Drie jaar na het eerste deel was het in 2006 tijd voor Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. In dit tweede deel staat er een nieuwe antagonist op: Davy Jones, de kapitein van het spookachtige schip The Flying Dutchman. Jack Sparrow is hem zijn ziel verschuldigd, tenzij hij de legendarische ‘Dead Man’s Chest’ weet te grijpen. Maar Jack is niet de enige die achter de dodemanskist met het hart van Davy Jones aan zit…

3. Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)

Jack Sparrow zit in Pirates of the Caribbean: At World’s End vast in de kerker van Davy Jones, aan het einde van de wereld. Will, Elizabeth, kapitein Barbossa en de bemanning van The Black Pearl gaan samen op pad om hem te zoeken, maar daarvoor moeten ze wel het gevecht aangaan met kapitein Sao Feng.

4. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Het vierde deel van de Pirates-serie, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, verscheen in 2011. Jack Sparrow ontmoet hierin een vrouw uit het verleden (gespeeld door Penelope Cruz). Hoewel hij als een blok voor haar valt, weet hij niet of het voor haar ook liefde is. Ze heeft namelijk hulp nodig om bij de Fontein van de Eeuwige Jeugd te komen en kan Jack daarbij goed gebruiken.

5. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Het laatste deel van de serie tot nu toe, bekend onder twee namen (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales én Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge), kwam uit in 2017. In dit deel wordt Jack Sparrow op de hielen gezeten door Kapitein Salazar, die als missie heeft om elke piraat op zee te doden. Om dit te overleven gaat Jack op zoek naar de Drietand van Poseidon, waarmee hij totale controle over de zeeën kan krijgen.

Waar zijn de Pirates of the Caribbean-films te bekijken?

Hierboven hebben we al aangegeven dat alle Pirates of the Caribbean-films op Disney+ te vinden zijn. Hier vind je de films zonder aanvullende kosten en kun je ze zo vaak kijken als je wilt. Daarnaast zijn deze films ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier vind je alle vijf Pirates of the Caribbean-films en kun je ze zonder abonnement zowel huren als kopen. Dit betekent wel dat je per film een bepaald bedrag betaalt. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Pirates-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle X-Men-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!


Synopsissen: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.