Nieuwe details over de strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard in ‘Johnny vs Amber: The US Trial’

Afgelopen voorjaar kon je er niet omheen: de rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. De strijd, die uiteindelijk door Johnny gewonnen werd en Amber naast een schadevergoeding van miljoenen ook mogelijk schermtijd in Aquaman 2 kostte, hield de gemoederen behoorlijk bezig. Na de succesvolle documentaire Johnny vs Amber is discovery+ daarom op 19 september 2022 terug met een gloednieuwe tweedelige documentaireserie die nieuwe details over de rechtszaak onthult: Johnny vs Amber: The US Trial.

Dit weten we al over de strijd tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard

Het zal je niet ontgaan zijn dat Johnny Depp enkele maanden geleden in een verhitte strijd verwikkeld was met zijn ex-vrouw Amber Heard. Hierin gingen de beschuldigingen over en weer. Zij betichtte hem van huiselijk geweld, waardoor de Pirates of the Caribbean-acteur een behoorlijke reputatieschade opliep en een flink aantal belangrijke filmrollen moest laten schieten. Zo speelde hij de rol van Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-serie, maar werd hij naar aanleiding van de aantijgingen vervangen door Mads Mikkelsen.

Hierop klaagde hij zijn ex-vrouw aan wegens laster, waarbij hij claimde juist zelf slachtoffer te zijn geweest van mentaal en fysiek geweld. Een verhitte strijd in de rechtszaak—én tussen voor- en tegenstanders op social media, met hashtags als #justiceforjohnny en #istandwithamberheard—volgde. Uiteindelijk besloot de jury dat Johnny grotendeels gelijk had en Amber een beetje; drie van de vier aanklachten werden door hem gewonnen. Wel moest hij haar nog 2 miljoen betalen, tegenover de 10 miljoen die zij hem nog verschuldigd was.

Johnny vs Amber the US Trial Discovery Plus
Serie: ‘Johnny vs Amber: the US Trial’ (2022) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Nieuwe details in documentaire ‘Johnny vs Amber: The US Trial’

Nu komt streamingdienst discovery+, die eerder met de docuserie Johnny vs Amber al in een andere rechtszaak tussen de twee acteurs dook, met de documentaireserie ‘Johnny vs Amber: The US Trial’. De serie is opgedeeld in twee afleveringen en belicht twee kanten van het verhaal. De feiten en beweringen van beide acteurs worden naast elkaar gelegd, zodat je zelf een oordeel kunt vellen.

In de eerste aflevering staat Johnny centraal. Zijn gewelddadige jeugd en drugsverslaving worden tot in detail beschreven en zijn team van advocaten vertelt waarom juist hij slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. De tweede aflevering draait de rollen om en belicht Ambers kant. Zo vertelt zij voor het eerst voor de camera over een vermeende aanranding. Advocaten, juridische experts en journalisten komen daarnaast voorbij om hun licht te schijnen op de zaak.

‘Johnny vs Amber’ vanaf 19 september te zien op discovery+

Binnenkort kun je dus op discovery+ terecht voor nieuwe details over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. De documentaire is vanaf maandag 19 september te zien bij de streamingdienst.

Wil je meer interessante documentaires streamen? Op discovery+ vind je een groot aanbod van documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.