Amazon Prime Nederland opzeggen is eenvoudig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe Amazon Prime Video opzeggen werkt. Ook leggen we uit dat het mogelijk is om al tijdens de gratis proefperiode je Amazon Prime abonnement stop te zetten. Zo kun je je Prime membership van 5,99 per maand al opzeggen voor je hoeft te betalen. Wil je op een andere manier je favoriete films en series kijken? Je vindt ze hier.

Hoe kan ik Amazon Prime Video Nederland opzeggen?

Benodigde tijd: 2 minuten.

 1. Klik hier om naar Amazon Prime Video te gaan

  Log in met je gegevens.

 2. Klik rechtsboven in het menu van het icoontje van een poppetje op account en instellingen

  Deze knop brengt je naar je accountinstellingen.

 3. Soms moet je vervolgens opnieuw inloggen met je Amazon Prime Nederland account

  Dit is niet altijd het geval.

 4. Klik onder je lidmaatschap op de knop lidmaatschap stopzetten

  Hiermee zet je het lidmaatschap stop. Let op: het moet nog wel bevestigd worden.

 5. Bevestig het stopzetten van je lidmaatschap door op de knop bevestigen te klikken

  De wijziging wordt per direct doorgevoerd.

Amazon Prime Nederland opzeggen stap voor stap

Hier leggen we stapsgewijs uit hoe je je account voor Amazon Prime opzeggen kan. Amazon Prime Nederland opzeggen hoeft niet pas op het einde van de maand. Het kan op elk moment worden opgezegd. Het abonnement eindigt dan de maand na het instellen van je proefperiode als je binnen de proefperiode opzegt. Als je na de proefperiode opzegt eindigt het abonnement de dag een maand na je laatste betaling.

Stap 1 – Inloggen

Klik hier om naar de Amazon Prime Video inlogpagina te gaan en log in bij je Amazon account met je e-mailadres en wachtwoord.

Stap 2 – Account en instellingen

Klik rechtsboven op het icoontje van een poppetje en klik vervolgens op account en instellingen.

Stap 3 – Opnieuw inloggen

Soms word je doorgestuurd naar de algemene inlogpagina van Amazon. Log opnieuw in bij je Amazon account door je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Stap 4 – Lidmaatschap stopzetten

Op de pagina waar je terecht komt staat onder het kopje je lidmaatschap de knop lidmaatschap stopzetten. Klik op die knop.

Stap 5 – Einde lidmaatschap bevestigen

Er wordt je gevraagd het einde van je lidmaatschap te bevestigen. Klik op de knop om dat te doen. Je kunt nog gebruik maken van de voordelen van Prime Video tot het einde van de periode waarin je opzegt.

Amazon Prime Video opzeggen tijdens gratis proefperiode eerste maand

Kun je Amazon Prime Video opzeggen tijdens de gratis proefperiode en zo dus een maand gratis Prime Video kijken zonder te betalen? Ja, dat kan! Zodra je je gratis proefperiode hebt afgesloten kan je die proefperiode eindigen. Als je dat direct doet, kun je nog steeds tot het einde van de gratis maand Prime Video kijken en zal er geen afschrijving van je bankrekening plaatsvinden. Wil je wel verder streamen na je gratis proefperiode? Dan hoef je niks te doen en kan je genieten van het Prime Video aanbod van films en series!

Kun je Amazon Prime Video opzeggen tijdens de gratis eerste maand proefperiode?

Ja, dat kan. Als je je proefperiode hebt afgesloten kan je die gratis eerste maand meteen ten einde laten komen. Als je dat doet, kijk je nog steeds gratis tot het einde van de proefmaand Amazon Prime Video.

Amazon Prime Nederland aanbod

Zoek je het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland? Klik dan hier! Zoek je alleen het Amazon Prime Nederland aanbod? Klik dan hier!