Alle ‘Fifty Shades’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 2015 maakten we voor het eerst kennis met Mr. Grey. De films, gebaseerd op de boeken van E.L. James, worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Hoewel de laatste officiële Fifty Shades-film alweer in 2018 verscheen, wil je je misschien toch wel weer eens aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de volgorde van alle Fifty Shades-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Alle ´Fifty Shades´-films in chronologische volgorde

In 2011 verscheen het boek Fifty Shades Of Grey. De erotische roman van E.L. James werd een internationale besteller, waardoor een film niet kon uitblijven. Maar bij één film bleef het niet, want het verhaal van Christian Grey en Anastasia Steele gaat nog veel langer door. Maar in welke volgorde moet je al deze films nu eindelijk kijken? Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Fifty Shades-films op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films uitgebracht werden.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1Fifty Shades Of Grey2015Film
2Fifty Shades Darker2017Film
3Fifty Shades Freed2018Film

Waar kun je ‘Fifty Shades’ online kijken?

Nu je weet in welke volgorde je de Fifty Shades-films moet kijken, is het misschien nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Allereerst heeft Amazon Prime Video alle films aan de bibliotheek toegevoegd. Op SkyShowtime en Netflix staan alleen de twee laatst verschenen films. Hier is dus Fifty Shades Of Grey niet te zien.

De drie films zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Geen abonnement op Amazon Prime Video? Bekijk hier alle Fifty Shades-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Fifty Shades-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle The Hunger Games-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle 365-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.