Wanneer komt ‘Willow’ seizoen 2 op Disney+?

In november 2022 was Warwick Davis eindelijk terug als Willow Ufgood in de gloednieuwe serie Willow op Disney+. Dit vervolg op de populaire fantasyfilm uit 1988 werd gelijk goed bekeken en daarom is er al direct veel vraag naar een vervolg. Wil jij ook antwoord op de vraag: komt er een Willow seizoen 2 op Disney+ in Nederland? En wanneer dan? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wanneer komt ‘Willow’ seizoen 2 op Disney+?

In november 2022 is het eerste seizoen van Willow van start gegaan en op 11 januari 2023 was de seizoensfinale alweer te zien. Eerder was het nog niet bekend of er een tweede seizoen zou komen, maar nu heeft Deadline helaas gemeld dat de serie door Disney+ gecanceld is. De keuze is gemaakt op basis van de opbrengst van die serie, die volgens de streamingdienst van The Walt Disney Company niet genoeg was.

De showrunner van de serie heeft eerder laten weten dat hij een tweede seizoen wel zag zitten. In een interview met Looper zei hij hier het volgende over:

“We zouden het verhaal graag voortzetten. […] Het eerste wat we zouden willen doen is het maken van een nieuw seizoen, omdat er nog veel meer is wat we willen vertellen.”
– Showrunner Jonathan Kasdan

Waar gaat het verhaal van ‘Willow’ over?

Een geheel nieuwe vervolgreeks op het fantasy-avontuur Willow uit 1988 van George Lucas. De Nelwyn-tovenaar keert terug, jaren na het redden van de jonge keizerin Elora Danan, om een groep buitenbeentjes te leiden op een aangrijpende reddingsmissie door een wereld die voorbij alle verbeelding gaat.

TitelWillow
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasy, Actie, Avontuur
RegisseurJon M. Chu
CastWarwick Davis, Tony Revolori, Erin Kellyman, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Amar Chadha-Patel, Dempsey Bryk, Ralph Ineson, Charlie Rawes, Kenny Knight, Alexis Rodney

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.