Warwick Davis is vanaf vandaag terug in ‘Willow’-serie op Disney+

Warwick Davis is terug als Willow Ufgood in een nieuwe serie die gebaseerd is op de fantasyklassieker Willow. We treden dus wederom toe tot de magische wereld van tovenaars, feeënkoninginnen en trollen die we in 1988 leerden kennen. De serie is vandaag in première gegaan op Disney+, waar je nú de eerste twee afleveringen kunt zien.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat de ‘Willow’-serie over?

In de gloednieuwe serie bevinden we ons decennia na de gebeurtenissen uit de gelijknamige hitfilm uit 1988, maar gelukkig is onze geliefde held Willow Ufgood wel weer terug. Nadat hij in de film een te vondeling gelegde baby redde, is hij nu klaar om op een nieuw avontuur te gaan. Veel details over het plot zijn er verder nog niet bekend, al weten we wel dat Willow een jonge vrouw moet helpen om haar ontvoerde broer terug te vinden.

Wederom wordt de hoofdrol weer vertolkt door Warwick Davis, en hij wordt bijgestaan door onder meer Erin Kellyman (Solo: A Star Wars Story), Ellie Bamber (The Nutcracker and the Four Realms) en Rosabell Laurenti Sellers (Game of Thrones). De serie wordt net als de film geproduceerd door Lucasfilm, de productiemaatschappij die daarnaast natuurlijk ook vooral bekend is van de Star Wars-reeks. Jon M. Chu (Crazy Rich Asians), Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story) en Wendy Mericle (Arrow) zijn achter de schermen verantwoordelijk. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je alvast de allereerste beelden.

Uitzendschema van de fantasyserie

Op woensdag 30 november 2022 is de serie in première gegaan op Disney+, waar op die datum de eerste twee afleveringen toegevoegd zijn aan het aanbod. Vervolgens zal er iedere woensdag een nieuwe aflevering verschijnen, tot de seizoensfinale op 11 januari 2023. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op:

AfleveringWeekdagDatum Nederlandse tijd
1Woensdag30 november 202209:00 uur
2Woensdag30 november 202209:00 uur
3Woensdag7 december 202209:00 uur
4Woensdag14 december 202209:00 uur
5Woensdag21 december 202209:00 uur
6Woensdag28 december 202209:00 uur
7Woensdag4 januari 202309:00 uur
8Woensdag11 januari 202309:00 uur

Meer informatie over de ‘Willow’-serie

Een geheel nieuwe vervolgreeks op het fantasy-avontuur Willow uit 1988 van George Lucas. De Nelwyn-tovenaar keert terug, jaren na het redden van de jonge keizerin Elora Danan, om een groep buitenbeentjes te leiden op een aangrijpende reddingsmissie door een wereld die voorbij alle verbeelding gaat.

TitelWillow
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasy, Actie, Avontuur
RegisseurJon M. Chu
CastWarwick Davis, Tony Revolori, Erin Kellyman, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Amar Chadha-Patel, Dempsey Bryk, Ralph Ineson, Charlie Rawes, Kenny Knight, Alexis Rodney

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.