Eindelijk officieel: Viaplay heeft Formule 1-rechten voor komende vijf jaar

Er werd al maandenlang gespeculeerd, maar nu is de officiële bevestiging eindelijk daar. In een deal heeft streamingdienst Viaplay het contract met Formula One Management verlengd, waarbij de Formule 1-fans in Nederland en enkele Scandinavische landen tot en met 2029 verzekerd zijn van directe toegang tot de races. Deze deal omvat het uitzenden van alle races, kwalificaties en trainingen live met lokaal commentaar, uitgebreide analyses en diverse programma’s rondom de Formule 1, waaronder exclusieve content over Max Verstappen, de drievoudige wereldkampioen.

Persbericht biedt duidelijkheid: uitzendrechten F1 blijven bij Viaplay

Zojuist, op dinsdag 30 april 2024, heeft Viaplay een persbericht uitgestuurd met goed nieuws vanuit de sportstreamer. De Formule 1-rechten van Nederland blijven in ieder geval de komende vijf jaar in hun Zweedse handen. Ze benadrukken in deze berichtgeving de aanhoudende groei van F1, die vorig jaar een recordaantal van 6 miljoen bezoekers trok en een wereldwijd publiek van 1½ miljard bereikte. Daarmee blijft deze sport immense populariteit genieten. Interessant is de groeiende diversiteit onder de fans, waarbij nu 40% vrouw is en één op de drie jonger dan 35 jaar.

Naast de verlenging van de uitzendrechten is er ook meteen een deal gesloten op het gebied van F1 TV. Sinds dit kalenderjaar krijgen abonnees van Viaplay namelijk standaard bij hun lidmaatschap ook een F1 TV Pro-abonnement. De streamingdienst laat weten dat deze deal tevens wordt gecontinueerd.

Reacties van Nederlandse CEO en F1-coureur Max Verstappen

🗣️ “We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay aanbod. De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht. Met onze nieuwe lokale organisatiestructuur, zijn we nu nog beter in staat om in te spelen op de behoeftes van het Nederlandse publiek en Viaplay nog beter te verankeren in het Nederlandse medialandschap.”
— Roger Lodewick, CEO van Viaplay Nederland

🗣️ “Ik ben heel blij dat Viaplay deze langdurige overeenkomst met Formule 1 heeft gesloten. Zij streven, net als ik, naar perfectie. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking te continueren. Het is geweldig dat Viaplay mijn prestaties dichter bij de kijkers brengt.”
— Max Verstappen, Formule 1-coureur

Voordeliger jaarabonnement staat ook weer online

De deal bevestigt hiernaast ook de herintroducering van een voordelig jaarabonnement door Viaplay, waarmee fans kunnen genieten van een breed scala aan sporten tegen een gereduceerd tarief. Bij keuze voor een looptijd van 12 maanden zakt de prijs momenteel namelijk van €17,99 per maand naar €13,79 p/m. Op jaarbasis betalen klanten dan bijna 50 euro minder en dit lidmaatschap is nog beschikbaar tot en met 21 mei a.s.

Hiermee lijkt de streamingdienst te proberen een abonnement betaalbaar te houden voor fans, terwijl de aanschaf van de relatief dure F1-rechten er wel mee kunnen worden bekostigd en daarnaast zekerheid in abonnementsgelden wordt gewonnen.