US Open Golf 2023: live kijken op tv en online | Major kampioenschap van 15-18 juni

Als een van de vier welbekende grote golftoernooien van het jaar is dit de major in de derde week van juni waar iedereen naar uitkijkt naast The Masters, The Open Championship en het PGA Championship. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden in het golf tijdens US Open op tv en online kijken kunnen op 15-18 juni 2023. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het major golfkampioenschap ‘US Open’ (op 15-18 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het major golftoernooi US Open per videodienst in Nederland.

Viaplay➡️ Ga meteen naar US Open 2023 bij Viaplay. Alle wedstrijden worden dit jaar bij de streamingdienst uitgezonden, omdat de Nederlandse uitzendrechten zijn overgenomen van Ziggo. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke aanbieding maar liefst 12,5% korting op een jaarabonnement.
Ziggo SportJe kunt hier golf kijken bij Ziggo Sport, maar dit jaar maakt de US Open geen onderdeel van het sportaanbod van de oranje provider uit. Wel zijn onder andere de European Tour en de PGA Tour er te zien op tv en online via een live stream.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens de US Open 2023 uitzendt

De afgelopen tijd waren veel uitzendrechten van golf in handen van Ziggo, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. Nu blijkt echter dat je bij Viaplay naar de wedstrijden van de US Open golf in 2023 kunt kijken.

Hiervoor heb je dus wel een abonnement bij Viaplay nodig, waar momenteel door een tijdelijke kortingsactie in juni bijna de helft van de prijs afgesnoept is. Daarover lieten we je eerder in dit artikel meer weten. Je kunt via je tv kijken, er staan apps op verschillende apparaten en met een abonnement krijg je toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films en series, etcetera. Je volgt dus niet alleen alle wedstrijden uit US Open golf bij Viaplay, maar ook nog veel meer.

2023 U.S. Open Highlights: Round 1, Early

Informatie over de sportwedstrijd US Open 2023

Dit jaar wordt voor de 123e keer het US Open georganiseerd, een van de vier zogeheten ‘major’ golftoernooien. Deze vier iconische toernooien zijn wereldwijd bekend bij elke liefhebber van de sport. De baan verschilt elk jaar en is dit jaar in Los Angeles op de Country Club. In totaal is er een prijzenpot van maar liefst 20 miljoen dollar beschikbaar, waarvan de winnaar 3,6 miljoen op zijn bankrekening mag bijschrijven. De 18 holes hebben een par van 70, verspreid over drie banen van par 5, tien banen van par 4 en vijf banen van par 3.

CompetitieU.S. Open
SportGolf
DatumDonderdag 15 juni 2023 tot en met zondag 18 juni 2023
LocatieLos Angeles Country Club in LA (California)

  • Kun je op tv naar het major golftoernooi ‘US Open’ kijken op 15-18 juni 2023?

    Ja, je kunt onder andere via de tv-app van Viaplay live kijken naar de uitzending van dit golftoernooi op donderdag t/m zondag 15-18 juni 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die golf van het US Open uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het golfen vertonen. Daaronder valt ook US Open dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie