‘Tulsa King’ is nu te bingen op SkyShowtime en dit vonden kijkers ervan

Deze maandag verscheen de laatste aflevering van de maffiaserie Tulsa King op SkyShowtime en nu het complete eerste seizoen beschikbaar is, is het tijd om de balans op te maken. Wat vonden kijkers van deze serie met Sylvester Stallone? En hopen ze op een nieuw seizoen? In dit het artikel vind je een greep uit de eerste reacties op Tulsa King—en we kunnen alvast verklappen dat die ontzettend positief zijn!

Internationaal enthousiasme voor maffiaserie ‘Tulsa King’ op SkyShowtime

Tulsa King vertelt het verhaal van de New Yorkse maffia-capo Dwight ‘The General’ Manfredi (Sylvester Stallone). Hij wordt—na een kwart eeuw achter de tralies te hebben doorgebracht—door zijn baas verbannen naar Tulsa in Oklahoma, waar hij besluit een nieuw imperium op te richten. Daarvoor verzamelt hij een hele eigen crew met onwaarschijnlijke types om zich heen. De serie werd gemaakt door Taylor Sheridan, die ons eerder al trakteerde op de geprezen titels Mayor of KingstownYellowstone en 1923.

Met zo’n regisseur aan het roer kun je verwachten dat de reacties erg positief zijn en dat zijn ze ook. De serie ontvangt op IMDb een gemiddelde van een 8,2 uit ruim 27.000 stemmen en heeft een Audience Score op Rotten Tomatoes van wel 90%. Ook op Twitter zijn kijkers razend enthousiast. Zij zijn vooral te spreken over de rol van Stallone, maar prijzen daarnaast ook het script en de geweldige spanningsboog. Hieronder vind je een aantal van de reacties.

Seizoen 1 van ‘Tulsa King’ is nu volledig te zien op SkyShowtime

Alle negen afleveringen van Tulsa King zijn nu te zien op de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime. Hier kijk je ook naar de andere populaire series van regisseur Taylor Sheridan, waaronder Yellowstone en diens spin-offs.

Overigens hebben we goed nieuws voor je als jij ook zo genoten hebt van deze serie: Paramount+, de originele streamingdienst die deze serie uitgebracht heeft, heeft al aangekondigd dat er een tweede seizoen gaat komen. Dit deden ze toen er slechts drie afleveringen te zien waren. Wanneer seizoen 2 verschijnt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Meer informatie over het programma

Tulsa King volgt de New Yorkse maffia-capo Dwight ‘The General’ Manfredi (Stallone) op het moment dat hij na 25 jaar uit de gevangenis wordt vrijgelaten en zonder pardon door zijn baas wordt verbannen naar Tulsa, Oklahoma. Zich realiserend dat zijn maffiafamilie misschien niet het beste met hem voor heeft, verzamelt Dwight langzaam een nieuwe crew bestaande uit de meest onwaarschijnlijke personages om zich heen. Hiermee richt hij een nieuw crimineel imperium op een plek die voor hem net zo goed op een andere planeet zou kunnen zijn.

TitelTulsa King
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,2 uit 27.000 stemmen
MakersTaylor Sheridan, Terence Winter
CastSylvester Stallone, Dashiell Connery, Stephanie Kurtzuba, Rory Gross, Tatiana Zappardino, Hartleigh Buwick, Travis Quentin, Andrew Olson, Andrea Savage, Garrett Hedlund, Dana Delany, Annabella Sciorra, Chris Caldovino, McKenna Quigley Harrington, Angel Rosario Jr., Tyler Elliot Burke, Aaron Cavette

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.