5x Opmerkelijke true crime-programma’s op discovery+ voor op je kijklijst

Discovery+ is dé plek voor real-life entertainment en staat bomvol zogeheten unscripted programma’s. Combineer dit gegeven met het feit dat één van de kanalen Investigation Discovery heet en je zult direct begrijpen dat je hier moet zijn voor spannende, mysterieuze en afgrijslijke misdaaddossiers, verfilmd tot documentaires. In dit artikel vind je 5 opmerkelijke true crime-programma’s die het kijken waard zijn.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x True crime-programma’s op discovery+ die absoluut het kijken waard zijn

Hieronder vind je 5 leuke kijktips voor liefhebbers van true crime, ofwel waargebeurde misdaadzaken. Via de groene knop kun je direct beginnen met het streamen van deze programma’s. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. The 1990s: The Deadliest Decade
  2. Crimes Gone Viral
  3. Evil Lives Here
  4. Life After Lockup
  5. I (Almost) Got Away With It

1. The 1990s: The Deadliest Decade

The 1990s Deadliest Decade
Beeld: (Investigation) Discovery

The 1990s: The Deadliest Decade reist terug in de tijd om moordzaken uit de jaren 90 na te vertellen op een nostalgische manier – die snel wordt verbroken door een schokkende zaak. In 10 afleveringen van 45 minuten per stuk ontdekken we bijvoorbeeld de zaak van de Lords of Chaos, waarin Fort Myers (Florida) wordt opgeschrikt door een explosie in de oude Coca-Cola-fabriek en vervolgens een populaire leraar wordt gedood. Een ander voorbeeld is de Soldier of Misfortune, waarin soldaat Tracie McBride is net begonnen aan een militaire training als ze uit een wasruimte wordt ontvoerd. Tijdens de zoektocht naar haar komt een gruwelijk verhaal aan het licht.

2. Crimes Gone Viral

Crimes Gone Viral
Beeld: (Investigation) Discovery

Van zakelijke beveiligingscamera’s tot bewakingscamera’s voor thuis, tot deurbel, taxi, motor-, politie- en mobiele telefooncamera’s – er kijkt bijna altijd iemand. Grijpende clips van ontvoeringen, inbraken, wilde auto-achtervolgingen, gewelddadige verkeersongevallen en andere misdaden leveren miljoenen views op.

In 14 afleveringen van ± 22 minuten per stuk wordt steeds een nieuwe zaak behandeld die viral is gegaan doordat hij op beeld is vastgelegd. Zo zien we in Surprise Attack een incident op de weg dat uit de hand loopt en een vrouw die vecht tegen een overvaller. In Who Let The Dogs Out? zien we Hollywood-achtige beelden, waarin een gestoorde vrouwelijke bestuurder door wijken racet in een camper, met twee honden op haar schoot. Vervolgens gooit een vrouw een zak met pasgeboren honden in een afvalcontainer, wat een hele gemeenschap boos maakt.

3. Evil Lives Here

Evil Lives Here
Beeld: (Investigation) Discovery

Wat als de persoon die het dichtst bij je staat… een duivel blijkt te zijn? Evil Lives Here vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die met een moordenaar hebben geleefd. Hoe goed ken je je familie echt? Zou je de signalen herkennen? Of zou je verstrikt raken in het kwaad?

Evil Lives Here telt inmiddels maar liefst 5 seizoenen, dus er is meer dan genoeg kijkmateriaal. Het vijfde deel van de serie is in 2020 online verschenen en omschrijft bijvoorbeeld in één van de afleveringen, The Nights I Don’t Remember, het verhaal van Joylynn Martinez. Zij merkt dat ze zich ’s morgens soms niet kan herinneren wat er de vorige avond is gebeurd. Dan blijkt haar man Robert Howard Bruce een gruwelijk geheim te verbergen…

4. Life After Lockup

Life After Lockup
Beeld: Discovery

Life After Lockup is gloednieuw in het arsenaal van true crime-programma’s en op sommige vlakken is het een vreemde eend in de bijt. Zo is het minder mysterieus dan de andere programma’s, maar daarom absoluut niet minder intrigerend. De eerste aflevering is op maandag 5 april 2021 online verschenen op discovery+ en elke week zal er een nieuwe episode van de serie verschijnen.

Het programma volgt 5 stellen uit het populaire programma Love After Lockup. Zo worden in de eerste aflevering, Prove Yourself, Clint en Tracy gevolgd. Clint is bang voor Tracies laatste uur van voorwaardelijke vrijlating als ze eist dat ze zijn afkeurende moeder wil ontmoeten. Ondertussen waarschuwt Jazmyne Lizzie om uit de buurt van Scott te blijven.

5. I (Almost) Got Away With It

True Crime Discovery Plus 2021
Beeld: (Investigation) Discovery

De verhalen van deze daders verschillen van elkaar, maar hun motieven zijn altijd hetzelfde: uit de gevangenis blijven en op de vlucht leven. De personen die in ‘I Almost Got Away With It’ worden geprofileerd vermeden rechtvaardigheid jarenlang, soms decennia, door hun families te gebruiken, valse identificatie en zelfs geweld om aanhouding te voorkomen.

De kijkers leren hoe de wetshandhaving alle middelen die noodzakelijk zijn gebruikt om deze vluchtelingen te pakken. Daarnaast laat elke aflevering een interview zien met deze daders vanuit gevangenis. Zij vertellen waar zij hun schuilplaats vonden, hoe zij hun identiteiten veranderden en hoe het hun bijna gelukt is om de wetshandhaving te ontlopen.

I (Almost) Got Away With It heeft 1 seizoen van 13 afleveringen, elk ongeveer 45 minuten lang. Alle afleveringen zijn nu op discovery+ te zien.

Complete aanbod van discovery+ en meer kijktips

Het aanbod van discovery+ wordt continu bijgewerkt door nieuwe programma’s en exclusieve series toe te voegen. Op de pagina met het volledige aanbod van discovery+ vind je dagelijks een overzicht van wat er nieuw online is verschenen, maar ook wat er nu allemaal op de streamingdienst te vinden is. Ook kun je de pagina met het laatste nieuws van discovery+ checken om op de hoogte te blijven van de beste kijktips en nieuwste toevoegingen aan de streamingdienst.

Zou je graag meer waargebeurde misdaadprogramma’s op discovery+ te zien bekijken? Ga direct naar de true crime-pagina op discovery+ of naar het overzicht van Investigation Discovery-programma’s om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft. Hier vind je een verzameling van allerlei series en programma’s die op het video on demand-platform van Discovery te zien zijn. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 discovery+ Originals die je echt gezien moet hebben. Veel kijkplezier!